Pada masa sama, mereka juga diejek penyokong sendiri sebaik aksi separuh masa kedua bermula memandangkan Brazil dijangka tidak berdepan masalah untuk mengutip tiga mata pada pertemuan itu.

Bagaimanapun, pemain pertahanan Brazil, Thiago Silva menegaskan, mereka tidak berhak menerima ejekan tersebut memandangkan pemain-pemain The Selecao sudah menampilkan aksi terbaik, namun tuah tidak menyebelahi mereka pada perlawanan itu.

“Bagi saya, ejekan tersebut tidak sepatutnya berlaku kerana Venezuela bukanlah calang-calang pasukan kerana turut melakukan beberapa percubaan ke arah pintu gol kami, namun kami bertahan dengan baik serta mengancam kubu pertahanan mereka.

“Saya akui kami ada lakukan beberapa kesilapan di depan gol lawan sehingga menyebabkan kami hilang keyakinan. Bagaimanapun, saya percaya semua pemain sudah bermain dengan baik hari ini walaupun tidak menjaringkan gol,” kata Silva.

Sementara itu, Filipe Luis juga turut mengakui sedih dan kecewa apabila diejek penyokong sendiri tetapi dia yakin rakan sepasukan tahu bagaimana untuk berdepan tekanan tersebut.

“Saya tahu semua pemain pernah berdepan situasi seperti ini dalam karier mereka, jadi sudah tentu mereka tahu bagaimana untuk mengatasinya. Brazil mungkin tewas sekiranya penyokong te­rus mengejek pasukan sendiri,” ujar Luis. – Agensi