NEGARA

Terus sokong projek PR1MA

Terus sokong projek PR1MA


Najib (kanan) melihat model Perumahan Rakyat Ampar Tenang di Dengkil semalam. Turut kelihatan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Tan Sri Noh Omar (tengah).


PUTRAJAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memberi jaminan kerajaan di bawah pimpinannya akan terus memberi sokongan kepada projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) bagi mencapai visi membentuk komuniti berkua­liti.

Katanya, idea penubuhan PR1MA bukan sekadar untuk membina rumah, tetapi juga rumah yang dimiliki rakyat itu berkualiti dan dibina dalam komuniti berkualiti pada harga lebih rendah daripada pasaran.

“Sebagai contoh, projek PR1MA di Kuala Ketil, Kedah, bernilai RM235,000 seunit sedangkan harga rumah yang kurang berkualiti di seberang jalan RM295,000. Beza RM60,000.

“Ini contoh terbaik kejayaan PR1MA. Ramai yang mampu miliki rumah kerana projek PR1MA,” katanya pada majlis perjumpaan Perdana Menteri bersama Rakan Bumiputera PR1MA di Pusat Konvensyen Putrajaya semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Lokomotif stim 6015 identiti berharga Sabah

LOKOMoTIF 6015 merupakan kereta api stim tunggal di Sabah yang berusia lebih separuh abad dan masih boleh digunakan.

Varia!»

Mencari pewaris peniup serunai

Mohd. Amir menunjukkan serunai yang dimainkan selepas selesai melakukan persembahan di Kampung Labu Kubong, Kuala Kangsar, Perak baru-baru ini.

Process time in ms: 32