TERKINI

Serbuan bangsal bongkar kegiatan pengedaran dadah dan mercun

Serbuan bangsal bongkar kegiatan pengedaran dadah dan mercun

19/06/2017 6:26pm
KEMAMAN - Serbuan yang dilakukan di sebuah bangsal di Kampung Gong Pauh, Chukai di sini hari ini bukan sahaja membongkar kegiatan seorang penganggur dalam penjualan mercun secara haram malah penglibatannya dalam pegedaran dadah.

Dalam serbuan pada pukul 1 pagi itu turut menjumpai enam biji straw yang setiap satunya berisi enam biji pil kuda dipercayai milik suspek berusia 34 tahun.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Mohd. Said Ibrahim berkata, ribuan mercun pelbagai jenis seperti mercun bola, Happy Boom, Sakura Rose, Billion Time dan Yap Shots yang dianggarkan bernilai RM30,000 ditemui anggota polis sewaktu melakukan serbuan di dalam bangsal tersebut.

"Mercun-mercun terbabit dijumpai disimpan di dalam 17 guni dan 129 kotak yang diletakkan di dalam bangsal berkenaan. Pemeriksaan yang dilakukan pada badan suspek yang merupakan seorang pengganggur pula menemui straw yang mengandungi pil kuda terbabit," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Kemaman di sini hari ini. - K! ONLINE

Rencana Utama!»

Jana 5 kilowatt kuasa hidroelektrik

SISTEM vorteks bergantung sepenuhnya kepada pusaran air sungai berbanding konsep kitaran kincir air yang terdapat pada empangan jana tenaga lain.

GenK»

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

MUHAMMAD AFIQ menggunakan bilik inkubator yang disediakan kepadanya untuk berkarya.

Varia!»

TeknologiVeggie Factory pertanian masa depan

Teknologi Veggie Factory yang terdapat di Taman Teknologi Malaysia, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Process time in ms: 31