NEGARA

Seramai 1,186 pelajar disaman

Seramai 1,186 pelajar disaman


SEBAHAGIAN pelajar sekolah yang melakukan pelbagai kesalahan trafik menolak motosikal masing-masing selepas ditahan polis dalam Op Didik di Selangor baru-baru ini.


SHAH ALAM – Seramai 1,186 orang pelajar sekolah menengah di Se­langor disaman atas pelbagai kesalahan trafik dalam Op Didik yang dijalankan oleh Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri selama tiga hari bermula Rabu lalu.

Ketua JSPT Sela­ngor, Superintendan Kamaluddin Moha­mad (gambar kecil) berkata, dalam operasi yang dijalankan di 43 buah sekolah itu, pihaknya turut mengeluarkan saman kepada 51 ibu bapa yang menghantar anak ke sekolah kerana tidak mematuhi undang-undang jalan raya.

Beliau berkata, antara kesalahan yang dikesan dilakukan adalah memandu tanpa lesen, tidak memakai topi keledar, tidak mempunyai cukai jalan, nombor pendaftaran tidak mengikut spesifikasi dan tiada cermin sisi.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Teruja sambut Aidilfitri di Malaysia

MUHAMMAD Rasyad, (kiri), Muhammad Adam (tengah) dan Zuhaira menyambut hari raya pertama bersama mualaf lain di Hidayah Centre Foundation sebelum berlepas ke Abu Dhabi pada hari raya kedua.

Process time in ms: 31