NEGARA

Seramai 1,186 pelajar disaman

Seramai 1,186 pelajar disaman


SEBAHAGIAN pelajar sekolah yang melakukan pelbagai kesalahan trafik menolak motosikal masing-masing selepas ditahan polis dalam Op Didik di Selangor baru-baru ini.


SHAH ALAM – Seramai 1,186 orang pelajar sekolah menengah di Se­langor disaman atas pelbagai kesalahan trafik dalam Op Didik yang dijalankan oleh Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri selama tiga hari bermula Rabu lalu.

Ketua JSPT Sela­ngor, Superintendan Kamaluddin Moha­mad (gambar kecil) berkata, dalam operasi yang dijalankan di 43 buah sekolah itu, pihaknya turut mengeluarkan saman kepada 51 ibu bapa yang menghantar anak ke sekolah kerana tidak mematuhi undang-undang jalan raya.

Beliau berkata, antara kesalahan yang dikesan dilakukan adalah memandu tanpa lesen, tidak memakai topi keledar, tidak mempunyai cukai jalan, nombor pendaftaran tidak mengikut spesifikasi dan tiada cermin sisi.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Horizon!»

Bermain salji di tapak sukan bertaraf dunia

MUSIM sejuk menjadi destinasi popular pengunjung dari seluruh dunia untuk bercuti, mendaki dan meluncur salji.

Varia!»

Pemasaran 4.0 dalam konteks ekonomi digital

Pemasaran 4.0 merupakan satu pendekatan berkaitan strategi pemasaran yang memerlukan gabungan bersepadu interaksi online dan offline antara pengeluar dengan pelanggan.

Process time in ms: 47