NEGARA

Bayi lapan bulan meninggal dunia

Bayi lapan bulan meninggal dunia


CHANG KEONG


IPOH – Polis menahan seorang pengasuh wanita di rumahnya di Taman Meru di sini kelmarin bagi membantu siasatan kes kematian seorang bayi lelaki yang berusia lapan bulan akibat kecederaan pada belakang kepala dipercayai dipukul dan dihentak objek keras.

Mangsa, Muhammad Syahmi ­Naufal Muhammad Adam Tham disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Sum Chang Keong berkata, pihaknya menerima laporan daripada seorang doktor di HRPB yang memaklumkan bayi tersebut koma akibat kecederaan pada kepala, Rabu lalu.

“Mangsa meninggal dunia semalam (kelmarin) kira-kira pukul 6.30 pagi di HRPB dan hasil bedah siasat mendapati punca kematian bayi itu disebabkan oleh kecederaan dalam kepala.

“Polis kemudian menahan wanita berusia 36 tahun tersebut yang mengasuh mangsa,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

Samri mengambil masa antara tiga minggu hingga dua bulan untuk menyiapkan sesebuah karya.

GenK»

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

AKTIVITI penjelajahan hutan memberi peluang kepada peserta beriadah sambil melihat keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Hutan Lipur Sungai Tua.

Varia!»

Getaran simbolik karya Mad Anuar

MAD ANUAR mengambil masa hampir empat tahun untuk menyiapkan arca Perentas Ribut No. 18.

Process time in ms: 63