NEGARA

Wanita OKU sindrom Down rentung dalam bilik air

Wanita OKU sindrom Down rentung dalam bilik air


Anggota bomba memeriksa keadaan rumah yang terbakar di Jalan Gombak, Batu 6 1/2 semalam.


GOMBAK – Seorang wanita kelainan upaya (OKU) yang mengalami kecacatan sindrom Down ditemui rentung di bilik air rumahnya dalam satu kebakaran membabitkan dua unit rumah di Jalan Gombak, Batu 6 1/2 di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.30 pagi itu, mayat wanita yang rentung itu berada dalam ke­adaan terlentang dalam bilik air rumah sewanya.

Difahamkan, mangsa, Leni Marlina Syafril (gambar), 39, ditinggalkan bersendirian di dalam rumah dan dikunci daripada luar kerana ibunya pergi mendapatkan rawatan di Hospital Selayang.

Menurut jiran mangsa, Rasihan Arif, 33, ketika kejadian, dia bersama ahli keluarga yang lain sedang tidur di tingkat atas sebelum terhidu bau asap yang kuat.

“Saya terus bangun dan melihat api sudah marak menjilat rumah yang disewa oleh ibu mangsa bersama anak perempuannya itu sebelum api terus merebak ke rumah sebelah.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Orang-Orang Drum Theatre pilihan juri

AKSI pasukan Orang-Orang Drum Theatre berjaya memukau barisan juri sehingga dinobatkan sebagai juara keseluruhan.

Stailo!»

Perlahankan bisnes sempena Ramadan

Bidang fesyen mula diceburi oleh Sharifah Shawati pada awal tahun 2016.

Varia!»

Jasa Jalan Persekutuan

JALAN PERSEKUTUAN dibina pada tahun 1880 menjadi tulang belakang sebagai jalan alternatif. sistem rangkaian jalan raya di negara ini sebelum terbinanya lebuh raya.

Process time in ms: 31