DUNIA

Tawar bina rumah tergantung di tebing

Tawar bina rumah tergantung di tebing

RUMAH berkonsepkan tergantung di tebing dijangka mencetuskan revolusi baharu di Australia.- Agensi


CANBERRA - Kediaman berkonsepkan rumah tergantung di kawasan tebing bakal dibina khusus buat mereka yang gemar tinggal di pinggir Australia, lapor portal berita telegraph.uk kelmarin.

Bangunan yang direka oleh arkitek tempatan daripada firma Modscape's Ambitious Designs itu diilhamkan daripada pembentukan teritip di bawah kapal.

"Rekaannya ini sejajar dengan tindak balas pelanggan yang inginkan sesuatu yang luar biasa di kawasan pantai di Australia. Rumah ini bukan sahaja tergantung di tebing bukit, malah memiliki pemandangan Lautan Hindi yang sungguh cantik," kata jurucakap firma tersebut.

Kediaman mewah itu akan memiliki lima tingkat selain digantung di tebing dengan menggunakan pin keluli kejuruteraan tinggi.

Beberapa arkitek dan pakar kejuruteraan daripada firma berkenaan bakal bekerjasama dalam menjayakan pembinaan rumah pasang siap ini. - Agensi

Rencana Utama!»

Teruja sambut Aidilfitri di Malaysia

MUHAMMAD Rasyad, (kiri), Muhammad Adam (tengah) dan Zuhaira menyambut hari raya pertama bersama mualaf lain di Hidayah Centre Foundation sebelum berlepas ke Abu Dhabi pada hari raya kedua.

Varia!»

Sesal penderita HIV positif

SITI gemar berpeleseran di kelab malam sehingga dia akhirnya terjebak menjadi pelacur. Gambar hiasan

Process time in ms: 31