DUNIA

Tawar bina rumah tergantung di tebing

Tawar bina rumah tergantung di tebing

RUMAH berkonsepkan tergantung di tebing dijangka mencetuskan revolusi baharu di Australia.- Agensi


CANBERRA - Kediaman berkonsepkan rumah tergantung di kawasan tebing bakal dibina khusus buat mereka yang gemar tinggal di pinggir Australia, lapor portal berita telegraph.uk kelmarin.

Bangunan yang direka oleh arkitek tempatan daripada firma Modscape's Ambitious Designs itu diilhamkan daripada pembentukan teritip di bawah kapal.

"Rekaannya ini sejajar dengan tindak balas pelanggan yang inginkan sesuatu yang luar biasa di kawasan pantai di Australia. Rumah ini bukan sahaja tergantung di tebing bukit, malah memiliki pemandangan Lautan Hindi yang sungguh cantik," kata jurucakap firma tersebut.

Kediaman mewah itu akan memiliki lima tingkat selain digantung di tebing dengan menggunakan pin keluli kejuruteraan tinggi.

Beberapa arkitek dan pakar kejuruteraan daripada firma berkenaan bakal bekerjasama dalam menjayakan pembinaan rumah pasang siap ini. - Agensi

Rencana Utama!»

Orang-Orang Drum Theatre pilihan juri

AKSI pasukan Orang-Orang Drum Theatre berjaya memukau barisan juri sehingga dinobatkan sebagai juara keseluruhan.

Stailo!»

Perlahankan bisnes sempena Ramadan

Bidang fesyen mula diceburi oleh Sharifah Shawati pada awal tahun 2016.

Varia!»

Jasa Jalan Persekutuan

JALAN PERSEKUTUAN dibina pada tahun 1880 menjadi tulang belakang sebagai jalan alternatif. sistem rangkaian jalan raya di negara ini sebelum terbinanya lebuh raya.

Process time in ms: 32