NEGARA

Proton lancar Suprima S

Proton lancar Suprima S


DR. MAHATHIR (kanan) bersama Mohd. Khamil (tengah) dan Lukman bergambar bersama kereta Proton Suprima S pada majlis pelancarannya di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR – Kereta model terbaharu keluaran Proton Holdings Bhd. (Proton), Suprima S, yang dilancarkan semalam mengikis persepsi kononnya syarikat itu menghasilkan kenderaan berkualiti rendah.

Penasihat Proton, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, syarikat pengeluar kereta tempatan itu telah berjaya menghasilkan kereta yang bukan sahaja menepati piawaian antarabangsa malah harganya mampu milik.

“Tanggapan bahawa Proton pengeluar kereta berkualiti rendah perlu dihapuskan kerana kereta keluarannya setanding dengan jenama terkenal yang terdapat di Malaysia.

“Saya harap rakyat Malaysia memberi sokongan kepada kereta ini. Saya yakin setelah mereka mencubanya, mereka akan dapati ia tidak kurang hebatnya berbanding kereta lain dalam pasaran,” katanya.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

Samri mengambil masa antara tiga minggu hingga dua bulan untuk menyiapkan sesebuah karya.

GenK»

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

AKTIVITI penjelajahan hutan memberi peluang kepada peserta beriadah sambil melihat keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Hutan Lipur Sungai Tua.

Varia!»

Getaran simbolik karya Mad Anuar

MAD ANUAR mengambil masa hampir empat tahun untuk menyiapkan arca Perentas Ribut No. 18.

Process time in ms: 32