NEGARA

Kos rawat mangsa bom ditanggung

Kos rawat mangsa bom ditanggung


MAS ERMIEYATI melawat Norasyikin yang menjadi mangsa letupan bom di wad ICU, Hospital Melaka semalam.


MELAKA - Kementerian Kesihatan akan menanggung sepenuhnya kos rawatan dan perubatan Norasyikin Md. Esa yang cedera parah selepas sebutir bom buatan sendiri yang dihantar melalui satu bungkusan meletup di hadapan rumahnya di Kampung Ramuan China Besar, Lubok China di sini Khamis lalu.

Ketua Puteri UMNO Melaka, Mas Ermieyati Samsudin berkata, perkara itu dimaklumkan oleh Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin yang juga Ketua Pergerakan Puteri UMNO.

"Bantuan itu diberikan kerana kementerian dan Pergerakan Puteri amat bersimpati dan prihatin dengan nasib yang menimpa mangsa lebih-lebih lagi mangsa adalah ahli Pergerakan Puteri Cawangan Ramuan China Besar.

"Kita juga telah memaklumkan perkara ini pada keluarga mangsa dan mereka gembira dengan pertolongan oleh Kementerian Kesihatan itu," katanya selepas melawat mangsa di wad Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Besar Melaka di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Varia!»

Perkongsian pintar tingkat kemajuan bisnes

STRATEGI co-creation memberi fokus untuk menawarkan sesuatu nilai tambah kepada produk sedia ada menerusi perkongsian pintar. – Gambar hiasan

[email protected]!

Process time in ms: 31