NEGARA

Kos rawat mangsa bom ditanggung

Kos rawat mangsa bom ditanggung


MAS ERMIEYATI melawat Norasyikin yang menjadi mangsa letupan bom di wad ICU, Hospital Melaka semalam.


MELAKA - Kementerian Kesihatan akan menanggung sepenuhnya kos rawatan dan perubatan Norasyikin Md. Esa yang cedera parah selepas sebutir bom buatan sendiri yang dihantar melalui satu bungkusan meletup di hadapan rumahnya di Kampung Ramuan China Besar, Lubok China di sini Khamis lalu.

Ketua Puteri UMNO Melaka, Mas Ermieyati Samsudin berkata, perkara itu dimaklumkan oleh Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin yang juga Ketua Pergerakan Puteri UMNO.

"Bantuan itu diberikan kerana kementerian dan Pergerakan Puteri amat bersimpati dan prihatin dengan nasib yang menimpa mangsa lebih-lebih lagi mangsa adalah ahli Pergerakan Puteri Cawangan Ramuan China Besar.

"Kita juga telah memaklumkan perkara ini pada keluarga mangsa dan mereka gembira dengan pertolongan oleh Kementerian Kesihatan itu," katanya selepas melawat mangsa di wad Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Besar Melaka di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Kegilaan Zombie buru raksasa digital

DEMAM Pokemon Go turut melanda Indonesia walaupun permainan itu belum memasuki negara itu secara rasmi.

Pesona!»

Langkah proaktif lindungi jemaah haji

jemaah yang sangat padat pada musim haji memudahkan penyakit merebak. Gambar hiasan

Varia!»

Cabaran generasi celik teknologi maklumat

PENGGUNAAN rangkaian internet berupaya membawa perubahan yang besar ke atas aspek fizikal, ekonomi dan sosial melalui globalisasi digital serta perkembangan pasaran antarabangsa.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 47