TERKINI

Rokok, arak RM184,000 dirampas

Rokok, arak RM184,000 dirampas

02/11/2011 7:15pm

KUCHING - Pasukan Gerakan Marin (PGM) Sarawak merampas rokok dan minuman keras bernilai kira-kira RM184,000 yang dipercayai diseludup, dalam dua serbuan di Pasar Tamu Tebingan Sungai Kemena, Bintulu semalam.

Komandernya, ACP Mohd. Saleh Mat Jani berkata, dalam serbuan serentak kira-kira 10.30 pagi itu pihaknya turut menahan tiga suspek termasuk seorang wanita warga emas.

"Wanita warga emas berusia 71 tahun itu, anak lelakinya, 41, dan seorang lagi lelaki berusia 43 tahun, ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 135 (1)(d) Akta Kastam 1967, katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Mengulas serbuan tersebut, Mohd Saleh berkata, PGM menyerbu dua gerai di pasar tamu berkenaan hasil maklumat awam, dan berjaya merampas 1,016 karton rokok serta 255 botol minuman keras selain dua van yang diguna untuk mengangkut barangan tersebut.

Polis percaya barangan itu diseludup dari China, Jepun dan Korea, katanya yang menambah rampasan tersebut merupakan yang terbesar setakat ini. - Bernama

Rencana Utama!»

Wajah ayu jadi pujaan netizen

SELAIN aktif dalam sukan angkat berat, Julia juga menjadi model kecergasan dan iklan.

Pesona!»

Belajar kerana mahu baca resipi masakan

IMAH (kanan) bersungguh-sungguh mahu belajar membaca meskipun ketika program JOMbaca itu dilaksanakan, dia sedang berpantang.

Varia!»

Tune Protect lindungi sukarelawan St. John

Razman HAFIDZ (tengah) menyampaikan sumbangan perlindungan berbentuk insurans Kemalangan Peribadi kepada St John Ambulance baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 31