TERKINI

Rokok, arak RM184,000 dirampas

Rokok, arak RM184,000 dirampas

02/11/2011 7:15pm

KUCHING - Pasukan Gerakan Marin (PGM) Sarawak merampas rokok dan minuman keras bernilai kira-kira RM184,000 yang dipercayai diseludup, dalam dua serbuan di Pasar Tamu Tebingan Sungai Kemena, Bintulu semalam.

Komandernya, ACP Mohd. Saleh Mat Jani berkata, dalam serbuan serentak kira-kira 10.30 pagi itu pihaknya turut menahan tiga suspek termasuk seorang wanita warga emas.

"Wanita warga emas berusia 71 tahun itu, anak lelakinya, 41, dan seorang lagi lelaki berusia 43 tahun, ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 135 (1)(d) Akta Kastam 1967, katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Mengulas serbuan tersebut, Mohd Saleh berkata, PGM menyerbu dua gerai di pasar tamu berkenaan hasil maklumat awam, dan berjaya merampas 1,016 karton rokok serta 255 botol minuman keras selain dua van yang diguna untuk mengangkut barangan tersebut.

Polis percaya barangan itu diseludup dari China, Jepun dan Korea, katanya yang menambah rampasan tersebut merupakan yang terbesar setakat ini. - Bernama

Rencana Utama!»

Saingan jenama selebriti, pereka fesyen

Fenomena selebriti mengeluarkan koleksi pakaian jenama sendiri meskipun dilihat sebagai satu perkembangan sihat, ia sedikit sebanyak memberi kesan kepada perniagaan pereka fesyen tempatan terutamanya yang baru hendak mencipta nama dalam dunia fesyen.

Horizon!»

Suntik semangat atlet Sukan Olimpik

Lebih 10,000 orang peserta mengambil bahagian pada acara larian Team Malaysia Fan Run 2016 di Dataran Putrajaya, Putrajaya baru-baru ini.

Varia!»

Cabaran generasi celik teknologi maklumat

PENGGUNAAN rangkaian internet berupaya membawa perubahan yang besar ke atas aspek fizikal, ekonomi dan sosial melalui globalisasi digital serta perkembangan pasaran antarabangsa.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 32