NEGARA

8 maut kemalangan di Gerik

8 maut kemalangan di Gerik


KERETA Perodua Alza yang bertembung dengan Toyota Wish di Kilometer 53 Lebuh Raya Gerik-Jeli dekat Ipoh semalam.


IPOH Lapan orang termasuk tiga beranak maut dalam dua kemalangan yang berlaku pada jarak kira-kira 40 kilometer dalam tempoh tidak sampai 24 jam di Lebuh Raya Gerik-Jeli kira-kira 220 kilometer dari sini.

Dalam kemalangan pada pukul 12 tengah hari di Kilometer 53, Lebuh Raya Gerik-Jeli semalam, tiga beranak antara empat mangsa yang terkorban dalam kemalangan membabitkan dua buah kenderaan.

Tiga sekeluarga yang terbunuh ialah Wan Sariwani Zainal (gambar), 35, dan dua anak lelakinya Mohamad Imran Haziq Zainuddin, 3, dan Mohamad Izuan Hanif, 9.

Bagaimanapun, suami Sariwani, Zainuddin Omar, 35, yang memandu kereta Perodua Alza dan anak sulung mereka, Iqbal Hakim, 13, pula mengalami kecederaan parah.

Turut terbunuh dalam kemalangan itu, seorang warga emas, Khadijah Ahmad, 76, yang menaiki Toyata Wish.

Ketua Polis Trafik Negeri, Supritendan Wan Abdullah Ishak berkata, tiga beranak itu mengalami kecederaan parah di kepala dan mereka meninggal dunia di tempat kejadian.

Menurut beliau, kejadian itu berlaku semasa keluarga yang berasal dari Pengkalan Chepa, Kelantan dalam perjalanan menghala arah Gerik.

Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.

Horizon!»

Menawan 15 halangan di kaki bukit

Sebahagian peserta bergambar sebelum memulakan larian berhalang, Genting King of the Mountain di Genting Highlands, Pahang baru-baru ini.

Varia!»

Penyelamat tangkas di udara

Orang Asli yang tinggal di kawasan pedalaman lebih mudah mendapatkan rawatan bagi kes-kes kritikal menerusi perkhidmatan Unit Udara JBPM.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 31