NEGARA

Hairuman mahu belajar agama

Hairuman mahu belajar agama


HAIRUMAN yang kini semakin sihat ketika ditemui di HKL kelmarin berazam mahu mendalami limu-ilmu agama selepas keluar hospital.


KUALA LUMPUR - Mangsa renjatan kabel elektrik bervoltan tinggi, Muhammad Hairuman Miskon melahirkan hasrat untuk mendalami ilmu keagamaan di sebuah sekolah tahfiz apabila keluar daripada hospital kelak.

Kata Hairuman, 22, dia tertarik untuk memasuki sekolah tahfiz kerana mahu meningkatkan keyakinan diri setelah menyedari terpaksa berhadapan dengan masyarakat dalam keadaan dirinya yang kini tidak sempurna.

"Apabila saya keluar hospital, saya akan menerima pelbagai ujian dan pandangan masyarakat terhadap saya juga mungkin sudah berbeza berbanding dahulu.

"Mudah-mudahan melalui ilmu agama, sedikit sebanyak kehidupan saya akan menjadi lebih tenang," katanya ketika ditemui di Unit Kebakaran Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini kelmarin.

Namun, Hairuman belum memutuskan sekolah tahfiz mana yang akan dipilihnya sebaik sahaja keluar dari HKL.

Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.

Rencana Utama!»

Jana 5 kilowatt kuasa hidroelektrik

SISTEM vorteks bergantung sepenuhnya kepada pusaran air sungai berbanding konsep kitaran kincir air yang terdapat pada empangan jana tenaga lain.

GenK»

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

MUHAMMAD AFIQ menggunakan bilik inkubator yang disediakan kepadanya untuk berkarya.

Varia!»

TeknologiVeggie Factory pertanian masa depan

Teknologi Veggie Factory yang terdapat di Taman Teknologi Malaysia, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Process time in ms: 31