NEGARA

Taktik baru elak ditangkap khalwat

Taktik baru elak ditangkap khalwat


SEBAHAGIAN daripada 22 pasangan yang ditahan pegawai JAIS kerana melakukan maksiat dalam Ops Sayang di sekitar Selangor malam semalam.


SHAH ALAM – Sepasang kekasih membayar RM140 untuk menyewa dua bilik berasingan di sebuah hotel bajet di Bandar Sunway, Petaling Jaya dekat sini awal pagi semalam bagi mengelak daripada dikesan melakukan khalwat.

Bagi mengaburi pihak berkuasa, pasangan berasal dari pantai timur berusia 20-an itu mematikan pendingin hawa serta lampu bilik dan sanggup membuat maksiat di dalam bilik yang panas.

Bagaimanapun, taktik tersebut terbongkar setelah pegawai dan anggota Bahagian Penguat Kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menyerbu hotel itu dalam ‘Ops Sayang' sempena sambutan Ambang Merdeka ke-53.

Mereka adalah antara 22 pasangan kekasih yang dicekup JAIS di beberapa hotel bajet sekitar Shah Alam, Klang dan Petaling Jaya sepanjang operasi mulai pukul 11 malam hingga 4 pagi semalam.

Penolong Pengarah Unit Perhubungan Awam dan Penerbitan JAIS, Nurhamizah Othman berkata, pasangan yang menyewa dua bilik bersebelahan itu didapati telah mendaftar bilik atas nama masing-masing namun hanya menggunakan sebuah bilik.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Komitmen PLUS demi keselesaan pengguna

SEBANYAK RM1 bilion dibelanjakan untuk kos operasi, penyelenggaraan yang dilakukan sepanjang tahun untuk menaik taraf lebuh raya.

Varia!»

Amalan tradisi sambut Ramadan di Riau

PERARAKAN bot berhias turut diadakan bagi memeriahkan sambutan Ramadan.- Gambar hiasan

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16