NEGARA

Pasangan bercinta ditemui mati

KUALA LUMPUR – Seorang anggota polis berpangkat lans koperal bersama kekasihnya, gadis Vietnam ditemui mati dengan masing-masing mempunyai kesan tembakan dalam kejadian di sebuah rumah di Taman Cantik di Cheras di sini semalam.

Pelajar hidang rakan mi beracun

SRI AMAN – Seorang pelajar tingkatan satu yang dipercayai tidak tahan dibuli bertindak menghidangkan mi goreng beracun kepada rakan sekolahnya dalam satu kejadian di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Aman di sini petang kelmarin.

Azman dituduh terima jam Cerruti

GEORGE TOWN –Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Zakat Pulau Pinang (ZPP), Datuk Azman Abdul Samat dituduh lagi di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tuduhan menerima rasuah se­utas jam tangan mewah jenama Cerutti bernilai RM1,280 pada Februari lalu.

Maut terperangkap dalam rumah

PETALING JAYA – Dua beradik warga emas ditemui mati dipercayai akibat lemas terhidu asap tebal selepas terpe­rangkap di dalam sebuah rumah teres dua tingkat yang musnah dalam kebakaran di Jalan SS 2/4 di sini awal pagi semalam.

Umat Islam perlu bersatu padu

KOTA BHARU – Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mahu umat Islam negara ini bersatu demi perpaduan ummah walaupun terdapat perbezaan politik.

Gadis mangsa culik trauma

JOHOR BAHRU – Seorang gadis berusia 16 tahun trauma apabila mendakwa nyaris menjadi mangsa culik dalam kejadian di hadapan sebuah kedai runcit di Simpang Tiga Bukit Samsu di Kota Tinggi kelmarin.

Lelaki mengamuk bakar bank

BATU PAHAT – Seorang lelaki bertindak di luar dugaan apabila bertindak membakar pintu sebuah bank selepas permohonan insurans perlin­dungannya sebanyak RM100 juta ditolak pihak bank di Jalan Kundang, Bukit Pasir dekat Batu Pahat malam kelmarin.

Kemudahan ATM buat warga Felda

PUTRAJAYA – Semua kedai runcit serbaneka D’Mart yang terletak di kawasan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) di seluruh negara akan dilengkapi dengan mesin pengeluaran wang automatik (ATM).

Ambil deposit lebih RM16 juta

PETALING JAYA – Seorang pengarah sebuah syarikat mi­nyak pelincir mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tiga pertuduhan menerima deposit haram lebih RM16 juta tanpa lesen, tiga tahun lalu.

Penjenayah tumbuk muka wanita

KUCHING – Seorang ibu yang sedang menemani anaknya buang air kecil tergamam apabila dua penjenayah yang menceroboh masuk rumahnya tiba-tiba menumbuk muka wanita itu dalam kejadian di Taman Tematu Hill, Jalan Stephen Yong di sini awal semalam.

Process time in ms: 31