NEGARA

Sharnaaz didenda pukul pekerja

KUALA LUMPUR – Gara-gara menumbuk seorang warga Bangladesh yang merupakan pekerja sebuah kelab golf kerana salah faham pada Julai lalu, pelakon popular, Sharnaaz Ahmad didenda RM1,200 oleh Mahkamah Majistret di sini semalam.

4 penjahat Abu Sayyaf didakwa

KAJANG – Empat daripada 19 suspek yang merancang melakukan serangan ketika majlis penutup Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) dan sambutan Hari Kebangsaan ke-60 didakwa di Mahkamah Sesyen di sini semalam.

Najib lancar aplikasi i-foundit!

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan aplikasi i-foundit! Unifi bagi membolehkan semua rakyat Malaysia mengakses internet melalui [email protected] yang sebelum ini dikenali sebagai TM WiFi.

Geng Kapak rompak jongkong emas

SEBERANG PERAI – Sekumpulan perompak yang menutup muka dengan sapu tangan serta bersenjatakan dua kapak dan sebatang tukul besi melarikan 11 kilogram (kg) emas bernilai RM1.9 juta dalam kejadian di hadapan sebuah kilang memproses barang kemas di Jalan Siram, Butterworth di sini semalam.

Disambar buaya ketika menjala

BETONG – Keseronokan dua sahabat menjala ikan di Su­ngai Kuala Besar berhampiran Kampung Tambak dekat sini ber­akhir dengan tragedi apabila seorang daripada mereka dikhua­tiri hilang selepas di­sambar seekor buaya di su­ngai tersebut kelmarin.

Kes pusat tahfiz terbakar selesai

KUALA TERENGGANU – Kertas siasatan berhubung kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Kuala Lumpur pada 14 September lalu yang meragut 23 nyawa dihantar ke Pejabat Peguam Negara semalam.

Polis bongkar makmal dadah

GEORGE TOWN – Perbuatan licik dua beradik yang dipercayai pakar dalam memproses dan mengedar pil ekstasi serta ubat-ubatan tiruan sejak empat bulan lalu di negeri ini akhirnya terbongkar apabila mereka diberkas polis di dua lokasi berasingan di Pulau Pinang dan Selangor minggu lalu.

Empat hakim wanita cipta sejarah

PUTRAJAYA – Buat pertama kali dalam sejarah badan kehakiman negara, empat hakim wanita dinaikkan pangkat sekali gus ke Mahkamah Persekutuan dan Mahkamah Rayuan.

ASEAN perlu keluarkan Myanmar

KUALA LUMPUR – Kegagalan Myanmar dalam menyelesaikan isu melibatkan umat Islam etnik Rohingya yang kini semakin meruncing telah memalukan negara itu yang merupakan anggota ASEAN.

Gara-gara kuih kurang laku

SHAH ALAM – Angkara dendam dan tidak berpuas hati kuih yang dijualnya tidak laku, seorang lelaki Bangladesh tergamak membunuh rakan senegaranya sebelum mengerat mayat mangsa lalu dibuang ke dalam longkang di Persiaran Kuala Langat, Seksyen 27 di sini semalam.

Process time in ms: 16