NEGARA

Benjy ditahan semula kerana aktiviti dadah

Benjy ditahan semula kerana aktiviti dadah
KUALA LUMPUR - Pelakon Khaireyll Benjamin Ibrahim (gambar) atau Benjy ditahan semula di bawah Seksyen 3 Akta Dadah Berbahaya (Langkah-Langkah Pencegahan Khas) 1985 kerana dikenal pasti terbabit dalam pemerosesan dadah dan aktiviti pengedaran, demikian Mahkamah Tinggi di sini diberitahu semalam.

Peguam Kanan Persekutuan, Najib Zakaria berkata, adalah wajar demi kepentingan awam untuk menahan semula pelakon itu bagi membolehkan orang lain yang terbabit dengan tertuduh dalam aktiviti dadah dapat ditahan.

"Tidak ada keterangan afidavit oleh pemohon untuk menunjukkan bahawa siasatan polis tidak diteruskan secara serius. Hujahan pemohon adalah salah faham usaha murni pasukan polis untuk membendung gejala berkaitan aktiviti dadah," katanya semasa membalas hujahan peguam Benjy, Amer Hamzah Arshad.

Rencana Utama!»

Kongsi karavan bersama peserta tidak dikenali

Karavan boleh diibaratkan seperti rumah bergerak kerana di dalamnya dilengkapi dapur, tempat tidur, alat pemanas dan ruang memandu.

Horizon!»

Tenangkan fikiran di Tasik Pedu

RUMAH Bot Seri Mahawangsa boleh memuatkan seramai 15 orang pada satu-satu masa.

Varia!»

Sekolah venue alternatif majlis perkahwinan

PASANGAN pengantin yang ingin melangsungkan majlis perkahwinan di sekitar Ampang kini boleh menggunakan pakej yang ditawarkan SMK Dato’ Ahmad Razali.

Process time in ms: 47