VARIA

Jasa Jalan Persekutuan

ADA yang memanggilnya jalan lama, jalan dalam dan jalan kampung. Semua panggilan dan gelaran itu menggambarkan persepsi mereka terhadap jalan Persekutuan yang menjadi tulang belakang sistem rangkaian jalan raya di negara ini sebelum terbinanya lebuh raya.

Pes masakan tanpa pengawet

SIAPA sangka keenakan sambal tempoyak ikan bilis petai yang dibuat oleh Norlaila Dollah Ahmed, 43, telah mencetuskan idea kepada Saidila Abdul Rahman, 38, untuk menceburi dunia perniagaan sejak setahun lalu.

CJ Wow Shop penuhi keperluan pengguna

BIARPUN baru mencapai setahun usia operasi, rangkaian beli-belah inovatif menerusi pelbagai platform di kediaman, CJ Wow Shop dilihat mampu melengkapkan gaya hidup pelanggan menerusi tawaran produk dan perkhidmatan yang bermutu tinggi.

Zakat bantu kelangsungan pendidikan pelajar KUIS

KEPENTINGAN menunaikan Rukun Islam keempat iaitu membayar zakat adalah sangat dituntut terutamanya umat Islam yang cukup syarat.

Cita rasa eksotik Arab

Sekiranya anda ingin menikmati hidangan berbuka puasa istimewa, VE Hotel & Residence di Bangsar South, Kuala Lumpur destinasi yang sesuai untuk dituju.

Kisah taubat seorang hamba

SEORANG sahabat yang pernah bekerja sebagai wartawan akhbar menceritakan bahawa Ramadan adalah bulan yang sangat istimewa baginya. Lebih kurang beginilah ceritanya kepada penulis:

Menyingkap rahsia alam Kepulauan Mentawai

“Kalau anda bukan seorang pengembara yang berani, lebih baik jangan bermimpi untuk melancong khusus ke kawasan pedalaman di Kepulauan Mentawai,” ujar Ade Permana Saputra.

Terminal Pukal Lekir beroperasi selama 24 jam

KESIBUKAN Terminal Pukal Lekir (LBT), satu-satunya pintu masuk bekalan arang batu ke Stesen Janakuasa Sultan Azlan Shah (SJSAS) di Manjung, Perak meningkat setiap kali kapal Panamax berlabuh.

Barah media sosial gugat masyarakat

SETIAP masyarakat ingin menikmati kemajuan dan pembangunan. Pelbagai cara dan kaedah boleh digunakan oleh sesebuah masyarakat untuk mencapai matlamat itu.

Sajak pertentangan Raja Ahmad

“YA kita punya daya lihat, daya renung, daya telaah dan tentunya kita tidak ingin jadi seperti lembu di kota”.

Rencana Utama!»

Orang-Orang Drum Theatre pilihan juri

AKSI pasukan Orang-Orang Drum Theatre berjaya memukau barisan juri sehingga dinobatkan sebagai juara keseluruhan.

Stailo!»

Perlahankan bisnes sempena Ramadan

Bidang fesyen mula diceburi oleh Sharifah Shawati pada awal tahun 2016.

Varia!»

Jasa Jalan Persekutuan

JALAN PERSEKUTUAN dibina pada tahun 1880 menjadi tulang belakang sebagai jalan alternatif. sistem rangkaian jalan raya di negara ini sebelum terbinanya lebuh raya.

Process time in ms: 31