VARIA

Mencari pewaris peniup serunai

Sebaik sahaja tiba di Inap Desa Kampung Labu Kubong, Kuala Kangsar, Perak, rombongan peserta Asean Media Bloggers Tourism Hunt (AMBTH) 2017 tidak menduga diberi sambutan begitu meriah baru-baru ini.

Kacang pool Pulau Mutiara

MENIKMATI hanya dua keping roti bakar yang dipotong empat dan dicicah pula bersama kuah kacang pool yang dihiasi dengan hirisan nipis bawang merah dan cili hijau sememangnya sudah cukup mengenyangkan.

Pesta arak bakar api kegelisahan

TAHNIAH Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kerana membatalkan pesta arak Better Beer Festival.

Desa Ponggok lokasi pelancongan terbaik

DI pinggir kolam yang jernih airnya, Menteri Kewangan Indonesia, Sri Mulyani Indrawati mengajak Ketua Desa Ponggok, Junaedhi Mulyono berswafoto.

Kesimpulan awal burukkan keadaan

KEJADIAN kebakaran sebuah pusat tahfiz di Jalan Keramat Hujung, Kuala Lumpur yang mengorbankan 21 pelajar dan dua guru adalah sesuatu yang sangat memilukan.

Lebih 100 kanak-kanak terima kasut Crocs

SEMPENA ulang tahun ke-15 Crocs, lebih 100 kanak-kanak kurang bernasib baik dari empat buat rumah perlindungan dihadiahkan sepasang kasut jenama antarabangsa itu.

Warisan Orang Asli masih kekal

MASYARAKAT Orang Asli di negara ini terkenal dengan pelbagai keunikan khazanah meliputi warisan alam, seni, budaya serta makanan tradisional.

Karya seram nukilan Muhammad Fatrim

INDUSTRI buku di Malaysia kini boleh dikatakan semakin berkembang pesat berikutan banyak bahan bacaan yang diterbitkan setiap tahun.

Sembunyi ribuan pita filem daripada Taliban

Apabila kumpulan Taliban mengambil alih syarikat penyiaran filem utama di Afghanistan pada pertengahan tahun 1990-an dan berhasrat menghapuskan kesemua filem, Habibullah Ali, 60, sanggup mengorbankan apa sahaja demi menyelamatkannya.

Pertanian bandar sumber makanan selamat

SATU ketika dahulu pertanian bandar mungkin agak asing dalam masyarakat khususnya di kawasan bandar.

Process time in ms: 31