TERKINI

Australia sahkan temui tiga lagi serpihan dikaitkan MH370

SYDNEY - Menteri Pengangkutan Australia, Darren Chester mengesahkan tiga lagi serpihan baharu ditemui di Mauritius dan Mozambique mempunyai kaitan dengan MH370.

JPJ buru pemandu guna lorong kecemasan halang ambulans

JOHOR BAHRU - Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan mengheret pemandu kenderaan yang dikesan menggunakan lorong kecemasan di Kilometer 228 Lebuh Raya Utara-Selatan, di Melaka, Ahad lepas, ke mahkamah kerana menghalang laluan ambulans.

Ipoh sedia bazar Ramadan bertaraf lima bintang

IPOH - Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) buat julung kalinya menyediakan perkhidmatan lima bintang kepada pengunjung serta peniaga bazar Ramadan tahun ini menerusi pengenalan 'Ibu Bazar Ramadan'.

Dipenjara 20 hari curi lima botol barang penjagaan diri

KUALA LUMPUR - Gara-gara mencuri lima botol barang penjagaan diri bernilai RM109.50 di sebuah pasar raya, seorang penganggur dihukum penjara 20 hari oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini.

Empat maut dalam nahas libatkan empat kenderaan

PAPAR - Empat maut manakala dua cedera dalam kemalangan membabitkan empat buah kenderaan di Jalan Papar-Beaufort berdekatan Kampung Andus, di sini pagi tadi.

Rakyat Perlis kedua tertinggi hidap penyakit diabetis di negara ini

KANGAR - Faktor pemakanan, makan lewat malam serta kurang bersenam merupakan antara punca utama rakyat Perlis didapati menghidap penyakit kencing manis (diabetis) kedua tertinggi di negara ini.

289 anggota FRU bertugas pada PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar

KUALA TERENGGANU - Seramai 289 anggota Pasukan Simpanan Persekutuan (PSP) yang lebih dikenali sebagai FRU akan dikerahkan untuk bertugas pada dua pilihan raya kecil (PRK) di Sungai Besar dan Kuala Kangsar yang berlangsung serentak pada 18 Jun ini.

Peniaga naik harga barang didenda RM8,000

KUANTAN - Tindakan seorang peniaga menaikkan harga jualan dua bahan pencuci yang dijual di kedai runcit miliknya sebanyak 70 sen dan 96 sen setiap satu pada tahun lalu mengundang padah apabila dia didenda RM8,000 atau penjara lima bulan oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam.

100 kakitangan imigresen, ahli sindiket dikesan bersekongkol sabotaj sistem myIMMs

PUTRAJAYA - Kira-kira 100 orang terdiri daripada kakitangan sokongan dan pertengahan di Jabatan Imigresen termasuk ahli sindiket telah dikenalpasti terlibat melakukan sabotaj sistem imigresen (myIMMs).

Filem Ola Bola dijangka dapat insentif maksimum RM500,000

KUALA LUMPUR - Filem pecah panggung, Ola Bola terbitan Astro Shaw dijangka akan mendapat bayaran Insentif Tayangan Filem Cereka (ITFC) maksimum sebanyak RM500,000.

RM274.8 juta diperuntukan bagi Program Bantuan Rumah tahun ini

KUALA LUMPUR - Sebanyak RM274.8 juta diperuntukan di bawah Program Bantuan Rumah (PBR) bagi membina 3,055 rumah baru dan membaik pulih 8,168 rumah tahun ini.

Projek MRT capai 83.2 peratus tahap kemajuan pembinaan

KUALA LUMPUR - Projek pembinaan Mass Rapid Transit (MRT) Laluan Satu masih mengikut jadual yang ditetapkan dan telah mencapai tahap 83.2 peratus kemajuan sehingga April lalu.

56 pelajar dikuarantin akibat tumpahan merkuri di sekolah

SEBERANG PERAI - Seramai 56 pelajar Sekolah Menengah Guar Perahu, Jalan Guar Perahu, Seberang Perai Tengah dekat sini terpaksa dikuarantin ekoran berlakunya tumpahan cecair merkuri di tingkat tiga bangunan sekolah itu pagi tadi.

23 penjawat awam ditahan SPRM Perlis kerana tuntutan sewa hotel palsu

KANGAR - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Perlis telah menahan 23 penjawat awam yang merangkumi pelbagai jawatan dan agensi di negeri ini bagi membantu siasatan berhubung kes tuntutan sewa hotel palsu pada 2015.

Pelajar tingkatan dua lemas cuba seberang longkang

JOHOR BAHRU - Seorang pelajar tingkatan dua ditemukan lemas setelah tergelincir ketika cuba menyeberang longkang untuk pulang ke rumahnya di Taman Setia Indah di sini lewat petang semalam.

Lagi/More

Process time in ms: 32