TERKINI

Pengharaman vape perlu diiringi pengharaman penjualan

ALOR SETAR - Kerajaan disaran supaya mengharamkan penjualan rokok elektronik (vape) dan shisha stick agar sejajar dengan keputusan bahawa hukum menghisap vape dan shisha stick adalah haram.

Kedai serbeneka disamun

KUALA LUMPUR - Sekumpulan penjenayah yang bersenjatakan pistol menyamun sebuah kedai serbaneka di Jalan Dang Wangi di sini, awal pagi tadi.

54 PATI dicekup dalam Ops Nyah

KOTA KINABALU - Seramai 54 pendatang asing tanpa izin (PATI) ditahan dalam Ops Nyah Bersepadu di tiga kawasan setinggan di daerah ini awal pagi tadi.

Nurul Izzah hadir beri keterangan

KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar tiba di pekarangan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman bagi memberi keterangan mengenai pertemuannya dengan Jacel Kiram di Filipina baru-baru ini.

Dua kanak-kanak lemas terjatuh dalam perigi lama

BESUT - Dua kanak-kanak lemas dalam sebuah perigi lama yang terletak di sebuah kebun kelapa sawit, berhampiran rumah mereka di Kampung Alur Belanga, Alor Keladi, Jerteh pada petang semalam.

Kaunter PPZ-MAIWP dibuka setiap hari sepanjang Disember

KUALA LUMPUR - Semua kaunter Pusat Pungutan Zakat-Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP) akan dibuka tujuh hari seminggu termasuk cuti umum sepanjang bulan Disember ini.

Bekas Eksekutif didakwa cederakan rakan sekerja

KUALA LUMPUR - Seorang bekas eksekutif sebuah syarikat swasta dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan mencederakan rakan sekerjanya hingga parah pada minggu lalu.

Pemberian khas RM500 untuk penjawat awam NS

SEREMBAN - Kerajaan negeri hari ini bersetuju meluluskan pemberian khas sebanyak RM500 kepada semua penjawat awam di Negeri Sembilan (NS).

Identiti gadis mati didera bekas teman lelaki dikenal pasti

KUALA LUMPUR - Polis sudah mengenal pasti identiti seorang gadis berusia 19 tahun yang ditemui mati di sebuah pangsapuri di Cheras Utama, Cheras di sini 20 November lalu.

Mekanik didakwa mencederakan kanak-kanak 3 tahun

KUALA LUMPUR - Seorang mekanik dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan mencederakan kanak-kanak berusia tiga tahun di Kondominium Villa Angkasa, Sentul pada Ahad lalu.

Pembantu kedai makan dipenjara 10 hari, curi ubat gigi

KUALA LUMPUR - Seorang pembantu kedai makan dijatuhi hukuman penjara 10 hari dan denda RM250 oleh Mahkamah Majistret di sini setelah mengaku bersalah mencuri 30 kotak ubat gigi di sebuah kedai serbaneka di Hospital Kuala Lumpur hari ini.

Dedahkan pemacu pen itu jika benar - Ramesh

PETALING JAYA - Adik kepada Anthony Kevin Morais, Charles Suresh dicabar untuk mendedahkan pemacu pen yang kononnya milik Timbalan Pendakwa Raya (TPR) yang dibunuh itu bagi membuktikan bahawa dia bercakap benar dan bukan wayang politik semata-semata.

Taktik kibar bendera Indonesia tak menjadi

KUCHING - Taktik empat kumpulan nelayan Vietnam menangkap ikan dengan mengibarkan bendera Indonesia di bot masing-masing untuk mengaburi mata pihak berkuasa gagal selepas tindakan mereka dikesan Maritim Malaysia (APMM) di perairan negeri ini, Selasa lalu.

Malaysia perlu tingkat tarikan pelaburan bernilai tinggi

TOKYO - Malaysia perlu meningkatkan daya tarikan dalam kalangan pelabur asing untuk menggalakkan pelaburan dalam industri-industri khusus bernilai tinggi yang menawarkan gaji lebih tinggi dan bidang pertumbuhan baharu, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Banjir di Kuala Selangor makin surut

SHAH ALAM - Keadaan banjir di Kuala Selangor beransur pulih apabila hanya 374 mangsa daripada 89 keluarga ditempatkan di enam buah pusat pemindahan berbanding 441 mangsa lewat petang semalam.

Lagi/More

Process time in ms: 16