TERKINI

Pelajar tingkatan empat mati lemas di Air Terjun Chemerung

DUNGUN - Kegirangan 30 remaja bermandi-mandi di Air Terjun Chemerung dekat sini terencat apabila salah seorang daripada mereka maut akibat lemas semalam.

Perdana Menteri lancar Digital Langkawi

LANGKAWI - Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak melancarkan Digital Langkawi di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) di sini pagi ini.

Perkhidmatan Komuter, ETS alami gangguan perjalanan hari ini

KUALA LUMPUR - Semua perkhidmatan tren Keretapi Tanah Melayu (KTM) Berhad Komuter akan mengalami gangguan waktu perjalanan antara 20 hingga 30 minit dari jadual asal disebabkan insiden kegelinciran tren kargo yang berlaku di KM386.800, antara laluan Stesen Kuala Lumpur dan Stesen Bank Negara, pada pukul 4.30 pagi tadi.

STT, PKB jalin kerjasama strategik bangunkan Bandar Pintar Kedah

LANGKAWI - Pusat pelancongan terkemuka negara, Pulau Langkawi terpilih menjadi tapak perintis untuk pembangunan konsep bandar pintar bagi keseluruhan negeri Kedah yang membabitkan kepelbagaian penggunaan teknologi digital serta dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan bersepadu yang canggih.

Anggota polis D7 Bukit Aman maut ditembak

ALOR SETAR - Seorang anggota polis berpangkat Sub Inspektor dari Cawangan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7), Bukit Aman maut ditembak dalam kejadian di sebuah rumah di Taman Sri Hosba, Napoh di Changlun dekat sini malam tadi.

Rencana Utama!»

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

Samri mengambil masa antara tiga minggu hingga dua bulan untuk menyiapkan sesebuah karya.

GenK»

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

AKTIVITI penjelajahan hutan memberi peluang kepada peserta beriadah sambil melihat keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Hutan Lipur Sungai Tua.

Varia!»

Getaran simbolik karya Mad Anuar

MAD ANUAR mengambil masa hampir empat tahun untuk menyiapkan arca Perentas Ribut No. 18.

Process time in ms: 31