TERKINI

Bekas jaguh golf negara era 60-an meninggal dunia

IPOH - Bekas jaguh golf negara, Darwis Deran, 83, meninggal dunia akibat kanser darah, di rumahnya di Kampung Tersusun Batu 6, Tambun, di sini malam tadi.

Sidang akhbar DCA mengenai MH370 pada petang ini

KUALA LUMPUR - Jabatan Penerbangan Awam (DCA) dijadualkan mengadakan sidang akhbar mengenai misi pencarian pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 pada petang ini.

Lelaki warga India ditahan terbit kegiatan pemalsuan PLKS

SEREMBAN - Jabatan Imigresen Negeri Sembilan menahan seorang lelaki warga India di Brickfields, Kuala Lumpur semalam kerana disyaki menjalankan aktiviti pemalsuan Pas Lawatan Kerja Sementara (PLKS).

Pelajar asing dari Pusat Bahasa, IPTA wajib berdaftar dengan EMGS

PUTRAJAYA - Perkhidmatan Global Pendidikan Malaysia (EMGS) untuk urusan permohonan pelajar asing menuntut di negara ini akan diperluaskan meliputi Pusat Bahasa dan institusi pengajian tinggi awam (IPTA), masing-masing bermula 1 Mac dan 1 April ini.

Presiden, timbalan presiden akan 'berdiam diri' selesai krisis MIC

PUTRAJAYA - Presiden MIC, Datuk Seri G. Palanivel dan timbalannya, Datuk Seri Dr. S.Subramaniam akan 'berdiam diri' bagi menyelesaikan krisis dalaman parti yang timbul berikutan arahan Pendaftar Pertubuhan (ROS) supaya diadakan pemilihan semula.

Lelaki dikhuatiri lemas di Lenggong, Perak

IPOH - Seorang lelaki dilaporkan hilang dan dikhuatiri lemas di tebing Sungai Perak berhampiran Lubuk Kawah dekat Lenggong, semalam.

Polis jumpa bom tangan disorok dalam plastik beras pulut

SEBERANG PERAI - Polis menemui sebutir bom tangan di sebuah rumah di Kampung Lalang, Penanti, di sini pagi tadi selepas menahan dua lelaki yang dipercayai terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah.

Pengarah Tindakan Awam Esscom dilantik Pengarah Imigresen Kedah

LAHAD DATU - Pengarah Bahagian Tindakan Awam Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom), Mohamad Yusri Hashim dilantik sebagai Pengarah Imigresen Kedah berkuat kuasa 1 Februari ini.

Penarik kereta dihukum gantung

IPOH - Seorang penarik kereta dijatuhkan hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini tadi selepas didapati bersalah mengedar dadah jenis syabu seberat 96.1 gram pada empat tahun lalu.

Kegiatan judi siber di Sarawak digempur

KUCHING - Kegiatan perjudian siber di Sarawak dapat dibanteras sepenuhnya setakat kini selepas operasi besar-besaran dilakukan polis sejak tiga bulan lalu.

Mangsa banjir di Sarawak meningkat, pusat pemindahan banjir Sabah ditutup

KUALA LUMPUR - Jumlah mangsa banjir di Sarawak meningkat kepada 828 orang pagi ini berbanding 822 orang yang direkodkan malam tadi.

Jepun kaji kesahihan mesej pihak militan

TOKYO - Perdana Menteri Jepun, Shinzo Abe menyatakan pihaknya telah menganalisis kesahihan mesej yang dihantar oleh pihak militan Negara Islam (IS) untuk membunuh tebusan warga Jepun dan Jordan, melainkan seorang anggota mereka yang dipenjarakan untuk dibebaskan.

Horizon!»

Main futsal dengan jersi bola gergasi

TIDAK hanya bermain futsal, pemain memakai bola gergasi ketika bermain di dalam gelanggang.

Varia!»

Darjah motivasi individu berbeza

MOTIVASI penting dalam diri seseorang untuk mengecapi kejayaan dalam hidup.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0