TERKINI

KPDNKK Melaka sita 1,745 bola kristal

MELAKA - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) negeri menyita sebanyak 1,745 unit bola kristal berjumlah RM1,220 bulan ini.

Bot karam, 3 mangsa masih hilang

Kota Kinabalu - Seramai lima mangsa terselamat manakala tiga lagi masih hilang apabila sebuah bot kumpit yang mereka naiki karam di Perairan Mantanani dekat sini semalam.

Lelaki dihukum gantung sampai mati

IPOH - Seorang lelaki dijatuhkan hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini sebentar tadi atas pertuduhan membunuh seorang pengurus syarikat kawalan keselamatan empat tahun lalu.

Polis tahan lelaki buat kenyataan jelik terhadap Sultan Ibrahim

JOHOR BAHRU - Seorang lelaki ditahan di Bandar Baru Sentul, Kuala Lumpur malam semalam setelah dipercayai bertanggungjawab membuat kenyataan jelik terhadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerusi aplikasi laman sosial Facebook.

Pos Malaysia perkenal FlexiPrepaid

SHAH ALAM - Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) memperkenalkan FlexiPrepaid iaitu perkhidmatan penghantaran barangan untuk pelanggan individu atau perniagaan dalam talian di sini sebentar tadi.

Guru bebas tuduhan bocor kertas soalan UPSR 2014

KUALA KANGSAR - Seorang guru Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) dilepaskan dan dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini terhadap tiga pertuduhan memiliki salinan kertas soalan Matematik dan Sains, Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014 dalam telefon bimbit pada September tiga tahun lalu.

Rencana Utama!»

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

Penyediaan beg beli-belah guna semula di kaunter juruwang menjadi alternatif kepada pelanggan sekiranya mereka tidak membawa beg beli-belah sendiri.

Varia!»

SESB bangun rantaian bekalan bahan binaan

Pemasaran terus bahan binaan untuk projek SPNB oleh anak syarikatnya dapat memastikan harga jualan kekal pada kadar ditetapkan dan mampu dimiliki golongan sasaran.

[email protected]!

Process time in ms: 16