TERKINI

Hampir 120,000 unit rumah PR1MA telah diluluskan pembangunannya setakat ini

KUALA LUMPUR - Sebanyak 119,933 unit rumah di bawah Projek Rumah 1Malaysia (PR1MA) telah diluluskan pembangunannya setakat ini membabitkan sejumlah 80 projek di seluruh negara.

Sarawak terus perjuang dapatkan royalti minyak, gas lebih tinggi daripada Petronas

KUCHING - Sarawak akan terus berunding dengan Petronas untuk mendapatkan royalti lebih tinggi bagi minyak dan gasnya, kata Ketua Menteri, Tan Sri Adenan Satem hari ini.

Putri Yasmin enggan mengulas lanjut dakwaan dikatakan intim dengan Zizan

KUALA LUMPUR - Naib Presiden GenNext Astro, Putri Yasmin Megat Zaharuddin enggan mengulas lanjut dakwaan mengenai hubungan yang terjalin antaranya bersama pelawak dan pelakon, Zizan Razak.

Tiga mengaku tidak bersalah culik warga Bangladesh

KUALA LUMPUR - Dua sahabat dan seorang buruh mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret, di sini hari ini atas pertuduhan menculik seorang warganegara Bangladesh minggu lepas.

Jakim peruntuk RM468 juta bayar elaun guru agama, imam

ALOR SETAR - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) memperuntuk RM468 juta tahun ini untuk membayar elaun guru agama, imam serta penyelaras pentadbiran masjid daerah di seluruh negara.

Polis tahan tiga lelaki bantu kes tembak di George Town

GEORGE TOWN - Tiga lelaki termasuk seorang ahli perniagaan ditahan bagi membantu siasatan berhubung kejadian seorang lelaki mati ditembak di Jalan Scotland di sini, malam tadi.

Persimpangan bertingkat di Jambatan Sultan Mahmud dibina

KUALA TERENGGANU - Kerajaan Terengganu akan membina persimpangan bertingkat di Jambatan Sultan Mahmud di sini bagi mengatasi masalah kesesakan trafik khususnya bagi pengguna ke Seberang Takir.

Segera letakkan ketum di bawah Akta Dadah Berbahaya 1952

KUALA LUMPUR - Penyalahgunaan daun ketum termasuk yang diproses menjadi air rebusan perlu dipandang serius oleh pihak berkuasa, kerana ia boleh mengancam keselamatan negara pada masa akan datang jika tidak ditangani sejak awal.

MOA bantu sektor pertanian hadapi musim panas

PUTRAJAYA - Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani membuat persediaan rapi bagi membolehkan sektor pertanian menghadapi musim panas walaupun keadaannya dilaporkan tidak membimbangkan, kata menteri berkenaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

484 calon SPM cemerlang di Kedah

ALOR SETAR - Seramai 484 calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2014 di Kedah berjaya memperoleh keputusan cemerlang dalam semua mata pelajaran diduduki berbanding 662 calon pada tahun lalu.

Negeri Sembilan kekal kedudukan lima terbaik

SEREMBAN - Negeri Sembilan mengekalkan kedudukan sebagai lima terbaik peringkat kebangsaan dalam pencapaian calon bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lalu.

36 calon SPM di Pulau Pinang dapat semua A

SEBERANG PERAI - Seramai 36 calon daripada 21,816 pelajar di negeri ini yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2014 memperoleh semua A dalam mata pelajaran yang diambil.

Pencapaian SPM 2014 Sarawak terbaik dalam 11 tahun

KUCHING - Pencapaian calon peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2014 di Sarawak mengikut nilai Gred Purata Negeri (GPN) adalah 5.44 berbanding 5.31 pada 2013 sekali gus merupakan yang terbaik dalam tempoh 11 tahun sejak 2004.

Pakar pentaksiran antarabangsa puas hati kualiti SPM 2014

PUTRAJAYA - Pakar pentaksiran antarabangsa yang dijemput dalam Mesyuarat Penentuan Standard Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2014 berpuas hati dengan proses pembinaan instrumen dan pemeriksaan skrip jawapan peperiksaan, kata Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Seri Dr. Khair Mohamad Yusof.

SPM 2014 Wilayah Persekutuan catat penurunan

KUALA LUMPUR - Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2014 bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur mencatatkan penurunan Gred Purata Negeri (GPN) sebanyak 0.18 mata iaitu 4.73 berbanding 4.55 tahun sebelumnya.

Lagi/More

Varia!»

Gabungan cita rasa kopi

Sebahagian penulis Kopi Lejen yang hadir pada pelancaran buku itu di Kuala Lumpur baru-baru ini. Dari kiri: Wan Nurhidayat, Asmar, Haziq Zulkifli dan Syafiq Aizat.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16