TERKINI

Pekerja ladang maut, motosikal langgar belakang kereta

JOHOR BAHRU - Seorang pekerja ladang maut selepas motosikal yang ditunggangnya melanggar bahagian belakang sebuah kereta di Kilometer 75.5, Jalan Kota Tinggi-Kluang, dekat Kluang, malam tadi.

Perhilitan Kelantan buru gajah ancam penduduk di Pasir Puteh

PASIR PUTEH - Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Kelantan menghantar lapan anggotanya untuk mengesan tiga ekor gajah liar yang memusnahkan tanaman penduduk di tiga kampung di sini.

Malaysia tempat ketiga pertumbuhan beli-belah mudah alih

KUALA LUMPUR - Malaysia menduduki tempat ketiga dalam pertumbuhan beli-belah mudah alih di Asia Pasifik, di belakang Taiwan dan India, demikian menurut Kajian Beli-Belah Mudah Alih oleh MasterCard.

Polis siasat dakwaan rokok elektronik perisa ganja

KUALA LUMPUR - Polis menubuhkan pasukan khas bagi menyiasat dakwaan penggunaan rokok elektronik berperisa ganja.

Ketatkan syarat jual beli asid elak jenayah

KUALA LUMPUR - Syarat jual beli cecair asid perlu diperketatkan bagi menyekat bahan itu daripada digunakan bagi maksud perbuatan jenayah, kata Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan.

RM4 bilion bagi pembangunan lima tahun Kuala Lumpur - Datuk Bandar

KUALA LUMPUR - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan memperuntuk RM4 bilion dalam jangka masa lima tahun bermula tahun ini bagi menjadikan Kuala Lumpur sebagai sebuah bandar raya yang bersih, ceria serta dipenuhi kehijauan.

Polis tahan tiga lelaki, rampas pistol dan dadah

SEREMBAN - Polis menahan tiga lelaki berusia antara 33 tahun dan 46 tahun dan merampas pelbagai jenis dadah serta sepucuk pistol jenis automatik dalam serbuan ke atas sebuah rumah di sini Jumaat lepas.

Pengarah syarikat mengaku tidak bersalah 17 tuduhan pecah amanah

KEMAMAN - Seorang pengarah syarikat Perwaja Steel Sdn. Bhd. hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas 17 pertuduhan pecah amanah tidak meremit Potongan Cukai Berjadual (PCB) pekerja syarikat berjumlah lebih RM3.6 juta sejak Januari 2013.

Salman Khan mohon maaf isu tweet letupan bom di Mumbai

NEW DELHI - Pelakon terkenal Bollywood, Salman Khan terpaksa menarik balik kenyataannya berhubung dakwaan tweet kontroversinya mengenai dalang di sebalik kejadian letupan bom di Mumbai pada 1993 yang meragut 257 nyawa dengan 1,400 orang lagi mengalami kecederaan kritikal.

Bot karam di Kuala Kedah, tiga nelayan diselamat

ALOR SETAR - Maritim Malaysia (APMM) Kuala Kedah menyelamat tiga orang nelayan semalam berikutan bot mereka karam dua batu nautika dari Kuala Jerlun.

Pembalakan di Hutan Ulu Tembeling cabul eko pelancongan Taman Negara

JERANTUT - Kegiatan pembalakan yang agresif di Hutan Ulu Tembeling sejak tiga tahun lepas mengancam eko pelancongan Kuala Tahan khususnya Sungai Pengau dan Sungai Lau yang menjadi habitat pelbagai jenis ikan sungai.

Pemilik syarikat perdagangan dibebaskan

PUTRAJAYA - Pemil‎ik syarikat perdagangan yang ditahan reman bagi membantu siasatan berhubung pelbagai tuduhan ke atas akaun 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sejak Jumaat lalu dibebaskan hari ini.

Process time in ms: 31