TERKINI

Gelombang haba di India di peringkat tertinggi dikeluarkan

NEW DELHI - Amaran peringkat tertinggi dikeluarkan di dua negeri, Andhra Pradesh dan Telangana, dengan angka kematian meningkat kepada lebih 750 orang akibat gelombang haba.

KBS wujud makmal anti-doping dua tahun lagi

KUALA LUMPUR - Kementerian Belia dan Sukan (KBS) mengumumkan akan mewujudkan makmal anti-doping baharu berpusat di Bukit Jalil, dalam masa dua tahun.

Penilaian kejiwaan ke atas pekerja sektor berisiko

KUALA LUMPUR - Penilaian kejiwaan atau 'psychiatric assessment' ke atas pekerja bagi memastikan mereka tidak mempunyai sebarang masalah mental semasa bertugas terletak di bawah tanggungjawab majikan.

LHDN terima 2.89 juta borang e-Filing

BANGI - Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) menerima sebanyak 2.89 juta borang nyata cukai pendapatan pelbagai kategori melalui e-Filing setakat 15 Mei lepas, kata Ketua Pegawai Eksekutif LHDN, Tan Sri Dr Mohd Shukor Mahfar.

Sayang suami berpada-pada - Hakim

KUALA LUMPUR - "Sayang suami berpada-pada, jangan sayang suami sampai sanggup lakukan jenayah. Nak tolong suami mesti ada hadnya," kata Hakim Mahkamah Sesyen Norsharidah Awang sebelum menjatuhi hukuman terhadap seorang eksekutif akaun yang didakwa memalsukan tandatangan.

Buku sejarah tahun lima SJKC salah fakta dicetak semula

KUALA LUMPUR - Kementerian Pendidikan akan mencetak semula buku mata pelajaran sejarah tahun lima Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) dengan melakukan pembetulan dan penambahbaikan pada kesilapan yang didakwa pada buku berkenaan.

Bank Negara sahkan terima laporan 1MDB dari Singapura

KUALA LUMPUR - Bank Negara Malaysia (BNM) mengesahkan telah menerima satu laporan mengenai 1Malaysia Development Bhd (1MDB) daripada Pihak Berkuasa Monetari Singapura.

Jakim tarik sijil halal Secret Recipe

PUTRAJAYA - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mengesahkan pihaknya telah menarik semula sijil halal daripada Secret Recipe Manufacturing Sdn. Bhd. kerana kegagalan syarikat kek terkemuka tersebut mematuhi Amalan Pengilangan Baik (GMP).

Penyiar, penyedia kandungan perlu hasilkan kandungan kelas dunia

KUALA LUMPUR - Penyiar dan penyedia kandungan media tradisional mesti menghasilkan kandungan berkelas dunia rentas sempadan yang boleh ditonton di seluruh dunia, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Sains perlu relevan dengan aspirasi negara - TPM

KUALA LUMPUR - Melihat kepada cabaran pembangunan global hari ini, sains, teknologi dan inovasi perlu relevan dengan keperluan dan aspirasi setiap negara, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Tiada tolak ansur syarikat keselamatan terlibat kongsi gelap

KUALA LUMPUR - Kerajaan tidak akan bertolak ansur dengan mana-mana syarikat pengawal keselamatan yang mempunyai kaitan dengan aktiviti kongsi gelap termasuk menggaji pekerja yang terlibat dengan kegiatan itu.

Ops Warta: 8,946 pesalah trafik serah diri

KUALA LUMPUR - Jumlah pesalah trafik dengan waran tangkap yang menyerah diri sejak Ops Warta dilancarkan 19 Mei lepas, mencecah 8,946 orang, setakat hari ini.

Rencana Utama!»

Kerok 200 helai daun nanas sehari

Benang daun nanas tahan lama dan sedikit kasar berbanding benang lain di pasaran.

Stailo!»

Ciptaan semula 10 gaya terbaik satu abad

SEBANYAK 10 gaya solekan sentuhan jurusolek profesional Stevesunny dipersembahkan di pentas peragaan di pusat beli-belah Mid Valley.

Varia!»

Corak unik daun Caladium Aaron

Letakkan bekas tanaman di tempat teduh serta sejuk seperti di bilik mandi bagi menyediakan persekitaran yang sesuai untuk mempercepatkan pertumbuhan akar anak pokok yang baharu.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16