TERKINI

Tasha Shila didakwa serang bekas kekasih

KUALA LUMPUR - Bekas kekasih kepada pelakon Tasha Shila, Wong Han Chen atau lebih dikenali sebagai Han membuat laporan polis selepas aktres tersebut didakwa menyerangnya di sebuah kelab malam di Jalan Tun Razak, di sini awal pagi tadi.

Pengamal perubatan Islam dipenjara 4 tahun cabul pelajar perempuan

PUTRAJAYA - Seorang pengamal perubatan Islam terpaksa menjalani hukuman penjara empat tahun selepas rayuan akhirnya terhadap hukuman dan sabitan kerana mencabul seorang pelajar perempuan ditolak Mahkamah Rayuan di sini.

Pengawal keselamatan dipenjara enam tahun cederakan isteri

MELAKA - Seorang pengawal keselamatan dijatuhi hukuman penjara enam tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas mengaku salah mencederakan bekas isterinya di Merlimau, Jasin dekat sini pada minggu lepas.

Austria jangka jumlah kematian pelarian lebih 70 orang

VIENNA - Sebuah lori sejuk yang ditinggalkan di tepi lebuh raya Austria pada Khamis lalu didapati dipenuhi dengan lebih 70 mayat pelarian.

150 balai bomba bakal dibina di seluruh negara

KOTA KINABALU - Sebanyak 150 balai bomba akan dibina di seluruh negara bagi meningkatkan 'masa respons' perkhidmatan kecemasan kebombaan menjelang 2020.

Petani jumpa bom di belakang rumah di Pasir Puteh

PASIR PUTEH - Seorang petani terkejut apabila menjumpai sebutir bom yang masih aktif ketika sedang membina batas untuk menanam ubi kayu di belakang rumahnya di Kampung Sungai Seligi, Bukit Abal di sini, pada Selasa lepas.

Keluar daripada zon selesa jika mahu menang PRU14 - Ahmad Zahid

HULU TERENGGANU - Semua pemimpin UMNO di peringkat bahagian hingga ke akar umbi diingatkan agar keluar daripada zon selesa dan tidak bermegah dengan jawatan yang mereka sandang sehingga lupa amanah kepada parti.

Mara tidak akan kurangkan kuota pelajar ke luar negara

KUALA LUMPUR - Majlis Amanah Rakyat (Mara) tidak akan mengurangkan kuota pelajar tajaannya ke luar negara serta jumlah pembiayaan pelajar berikutan kejatuhan nilai mata wang ringgit ketika ini.

Bersih 4.0: Pastikan perhimpunan berlangsung dengan aman

KUCHING - Kerajaan negeri Sarawak memberi lampu hijau kepada penganjur Bersih 4.0 untuk mengadakan perhimpunan yang dirancang itu di padang Song Kheng Hai di sini esok.

Tarikh PRN ke-11 telah dipilih - Adenan

KUCHING - Pengerusi Barisan Nasional (BN) negeri yang juga Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Adenan Satem hari ini mendedahkan bahawa beliau sudah memilih tarikh untuk Pilihan Raya Negeri (PRN) ke-11.

Jalan di Seremban ditutup sempena raptai, perbarisan Hari Kebangsaan 2015

SEREMBAN - Beberapa jalan di bandar Seremban akan ditutup sempena sambutan Hari Kebangsaan 2015 pada sebelah malam, 30 Ogos dan upacara perbarisan Hari Kebangsaan Peringkat Negeri Sembilan 2015 pada 31 Ogos.

Kualiti udara sederhana pagi ini

KUALA LUMPUR - Kualiti udara di kebanyakan kawasan di seluruh negara sederhana pagi ini dan tiada kawasan mencatat bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat setakat 9 pagi.

Process time in ms: 16