SUKAN

Malaysia pilih laluan sukar

BANGKOK – Malaysia memilih jalan sukar untuk menjulang trofi Piala Suzuki AFF 2014 selepas tewas 0-2 kepada Thailand pada perlawanan akhir pertama di Stadium Rajamangala, Bangkok malam tadi.

Wee Kiong-V Shem cemerlang

PENAT lelah yang dicurahkan dalam setiap aksi di pentas antarabangsa akhirnya terbayar apabila beregu utama negara, Tan Wee Kiong dan Goh V Shem diiktiraf sebagai Atlet Lelaki Olimpik Terbaik 2014 pada majlis Anugerah Olympian Tahunan Majlis Olimpik Malaysia (MOM)-Coca Cola semalam.

Deang, Zulaikah pamer belang

Pemain remaja kebangsaan, Daeng Abdul Rahman Daeng Abdul Aziz dan Zulaikah Nurziana Nasser berjaya mencuri slot antara pemain di kedudukan teratas yang dikuasai pemain antarabangsa pada hari kedua Kejohanan Golf Remaja Antarabangsa Ambank-SportExcel 2014.

Jonathan raih emas 200 meter

PALEMBANG, Indonesia – Atlet pecut negara, Jonathan Nyepa (gambar) melakar kejutan pada temasya Sukan Universiti ASEAN (AUG) 2014 apabila menjuarai acara 200 meter (m) di Stadium Olahraga Jakabaring, Palembang semalam.

AVB ganti Rodgers di Anfield?

LONDON – Kekalahan 0-3 kepada Manchester United pada aksi Liga Perdana England, Ahad lalu selepas lima hari disingkirkan FC Basel dalam kempen Liga Juara-Juara menyebabkan nasib pengendali Liverpool, Brendan Rodgers kini ibarat telur di hujung tanduk.

Rencana Utama!»

Impian setiap kaki pancing

MAZNAH (tiga dari kanan) berjaya menangkap seekor ikan layaran seberat 60 kilogram pada hari kedua RPBIC 2014 di perairan Rompin.

Varia!»

Rekrut ahli melalui Facebook

AHLI-AHLI militan ada yang direkrut melalui laman Facebook. – Gambar hiasan

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16