SUKAN

Tiada jalan mudah

LANGKAH mengambil pemain naturalisasi untuk beraksi dengan skuad bola sepak kebangsaan belum tentu membawa perubahan dalam pasukan. Ia sekadar jalan mudah dan tidak membawa kebaikan untuk jangka panjang.

‘Bukan piala idaman pemain’

AKSI pertama Divisyen Premier Liga Hoki Malaysia (MHL) musim ini akan mempertemukan dua pa­sukan terkuat iaitu Kelab Hoki Kuala Lumpur (KLHC) dan Pasukan Hoki Terengganu (THT) yang akan merebut gelaran Piala Sumbangsih di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Ahad ini.

Baiki segera Velodrom Rakyat

PERSEKUTUAN Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) menggesa Kementerian Belia dan Sukan (KBS) agar segera memperbaiki Velodrom Rakyat di Ipoh, Perak bagi memudahkan skuad trek remaja dan senior kebangsaan menjalani latihan.

Undian sukar buat beregu wanita negara

BEREGU wanita negara, Vivian Hoo-Woon Khe Wei bakal mengharungi laluan sukar pada Kejohanan Badminton Dunia 2015 yang akan berlangsung di Jakarta, Indonesia bermula 10 hingga 16 Ogos depan.

FMF muktamad pecat Herrera

LONDON – Persatuan Bola Sepak Mexico (FMF) memecat Miguel Herrera selepas dua hari jurulatih itu membawa pasukannya menjuarai Piala Emas dengan menewaskan Jamaica 3-1 pada aksi final.

Falcao akan kembali digeruni

LONDON – Pengurus Chelsea, Jose Mourinho percaya pembelian baharu pasukan itu, Radamel Falcao akan menemui sentuhan berbisanya semula selepas prestasi mengecewakan bersama Manchester United pada musim lalu.

Sampdoria minta diskaun untuk dapatkan Balotelli

LONDON – Setelah gagal menyinar bersama Liverpool, bekas pemain AC Milan, Mario Balotelli bakal meninggalkan Anfield dalam masa terdekat ini setelah kelab Sampdoria dikatakan berminat untuk mendapatkan khidmatnya dalam saingan Serie A.

Horizon!»

Pupuk semangat kesukanan tinggi

Pemain memungut mata dengan cara melemparkan cakera pada ahli yang berada di hujung garisan penamat.

Varia!»

Ingatan merupakan satu anugerah

Price memiliki kebolehan yang dikenali sebagai autobiographical memory kerana mampu mengingati semua perkara yang berlaku pada dirinya.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 31