SUKAN

‘Kuda Bukit Katil’ makin garang

KUCHING – Raja pecut baharu kebangsaan, Khairul Hafiz Jantan optimis untuk meraih pingat emas ketiga selepas berjaya memecahkan rekod Sukan Malaysia (Sukma) menerusi acara 4x100 meter di Stadium Sarawak, Petra Jaya semalam.

‘Saya dalam proses keluar FAM’

SPEKULASI berhubung keputusan Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah (gambar) melepaskan jawatannya Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) semakin hampir untuk menjadi kenya­taan.

Khairul berpotensi pecah rekod 200m Jegathesan

KUCHING – Jurulatih pecut, Mohd. Poad Kassim tidak menolak kemungkinan Khairul Hafiz Jantan mampu memecahkan rekod acara 200 meter kebangsaan, 20.92 saat yang dicetak Tan Sri Dr. M. Jegathesan di Me­xico pada 15 Oktober 1968.

Perak lakar hatrik mara ke final

KUCHING – Juara bertahan, Perak memahat sejarah apabila mara ke final buat kali ketiga berturut-turut selepas menewaskan Sabah 1-0 pada aksi separuh akhir di Stadium Universiti Malaysia Sarawak (Unimas), Samarahan semalam.

ASUM wajar iktiraf perenang Selangor

KUCHING – Persatuan Renang Amatur Malaysia (ASUM) perlu mengiktiraf kejayaan Sela­ngor dengan menyenaraikan nama-nama di sebalik prestasi mereka yang me­ngagumkan pada Sukan Ma­laysia (Sukma) dalam program pemba­ngunan atlet ke­bangsaan supaya manfaat itu dapat dikongsi bersama.

Persembahan Real masih ‘berkarat’ – Zidane

OHIO – Real Madrid gagal membuktikan status mereka selaku kelab terbaik di Eropah apabila tewas 1-3 kepada Paris Saint-Germain (PSG) pada aksi pramusim bagi merebut trofi Juara-Juara Antarabangsa (ICC) edisi Amerika Syarikat di Stadium Ohio semalam.

Bolt mahu pertahan emas Olimpik

LONDON – Segala bentuk kontroversi yang tercetus menjelang Sukan Olim­pik 2016 di Rio de Janeiro, Brazil bulan depan tidak akan menggugat misi jaguh pecut dunia, Usain Bolt untuk mempertahankan re­putasinya selaku manusia terpantas di muka bumi.

Rencana Utama!»

Kegilaan Zombie buru raksasa digital

DEMAM Pokemon Go turut melanda Indonesia walaupun permainan itu belum memasuki negara itu secara rasmi.

Pesona!»

Langkah proaktif lindungi jemaah haji

jemaah yang sangat padat pada musim haji memudahkan penyakit merebak. – Gambar hiasan

Varia!»

Cabaran generasi celik teknologi maklumat

PENGGUNAAN rangkaian internet berupaya membawa perubahan yang besar ke atas aspek fizikal, ekonomi dan sosial melalui globalisasi digital serta perkembangan pasaran antarabangsa.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16