STAILO

Kostum bertatahkan 100,000 kristal

DIINSPIRASIKAN daripada ikon Menara Berkembar Petronas, duo pereka tersohor negara, Wan Mohd. Ruzaini Wan Jamil, 33, dan Rizman Nordin, 33, menghasilkan rekaan kostum kebangsaan untuk digayakan oleh Kiran Jassal di pentas akhir Pertandingan Miss Universe ke-65 di Manila, Filipina pada 30 Januari ini.

Boleh didapati dalam 28 pilihan warna

TANGANNYA membelek-belek susunan sarung lengan yang terdapat di atas meja kayu paras pinggang itu. Terdapat banyak jenis dan rekaan yang ditawarkan. Namun yang paling dititikberatkan oleh Nurul Erna Dewi Mohd. Said, 33, ialah fungsi menutup aurat pada lengan kerana kerjayanya sebagai seorang perunding majlis, imej dan personaliti adakalanya memerlukan dia tampil bergaya.

Florae by Fissa martabatkan kesenian tempatan

INDUSTRI fesyen tanah air semakin rancak dengan pelbagai rekaan baharu pada setiap hari.

Revolusi minda pereka fesyen baharu

RAMAI pereka muda dan pelajar fesyen yang meminta nasihat supaya mereka lebih cemerlang dalam industri fesyen bagi tahun 2017.

Pakaian longgar, ringkas, selesa jadi pilihan

WALAUPUN zaman telah berubah tetapi bagaikan berada di dalam kitaran roda, fesyen yang dahulunya digayakan oleh nenek atau ibu kini dipakai semula oleh generasi muda malah ia menjadi trend kegilaan orang ramai pada ketika ini.

Kontemporari minimalis gaya Peurr

FESYEN menterjemah pelbagai dimensi gaya yang memberi tafsiran berbeza untuk setiap persalinan.

Pahit getir seorang pereka ternama

MINATNYA terhadap dunia fesyen sudah tersemat sejak kecil. Permainan patung kertas dengan pelbagai persalinan merupakan kegemarannya ketika melewati umur lima tahun.

Gaya jalanan versi Nerdunit

KEMUNCULAN fesyen jalanan membuka dimensi baharu dalam gaya pakaian harian dan mengangkat fesyen yang dahulunya kurang mendapat perhatian dalam kelasnya yang tersendiri.

Outlet utama baharu Aidijuma

MERAIKAN sambutan lima tahun penubuhannya, jenama tudung bawal popular, Aidijuma kini mengorak selangkah ke hadapan dengan pembukaan cawangan utama terbaharunya di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Mesej positif tentang Islam di pentas ratu cantik

NAMA Halima Aden mungkin kedengaran agak asing sebelum ini tetapi gadis kelahiran Somalia-Amerika Syarikat (AS) berusia 19 tahun itu kini tersebar seantero dunia apabila dia memakai hijab ketika menyertai Pertandingan Ratu Cantik Miss Minnesota USA pada 26 November lalu.

Rencana Utama!»

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

Penyediaan beg beli-belah guna semula di kaunter juruwang menjadi alternatif kepada pelanggan sekiranya mereka tidak membawa beg beli-belah sendiri.

Varia!»

SESB bangun rantaian bekalan bahan binaan

Pemasaran terus bahan binaan untuk projek SPNB oleh anak syarikatnya dapat memastikan harga jualan kekal pada kadar ditetapkan dan mampu dimiliki golongan sasaran.

[email protected]!

Process time in ms: 16