RENCANA UTAMA

Kuasa trending, kualiti drama Melayu

SEKITAR 15 tahun lalu, ketika platform penyiaran kandungan hiburan tempatan masih lagi dalam skala yang kecil, penonton kerap disajikan dengan pelbagai jenis drama bersiri dan juga telefilem yang berbentuk kemasyarakatan.

Bencana alam hantui tuan rumah Tokyo 2020

DALAM penganjuran Sukan Olimpik moden, ancaman keganasan dan krisis kewangan lazimnya menjadi dua perkara yang diberi perhatian oleh negara tuan rumah.

Kaedah dorsal slit selamat, cepat sembuh

PAGI itu, Adam bangun dengan wajah yang ceria. Dia dan dua orang adiknya, Alif Umar serta Adil Usman akan dibawa oleh kedua-dua ibu bapanya ke sebuah klinik pakar di ibu negara untuk dikhatankan.

Melahirkan pelapis bola sepak negara

BOLA sepak merupakan sukan yang paling popular di dunia dan diminati oleh pelbagai lapisan masyarakat.

Jual lebih 300 pinggan mi sotong sehari

SEPERTI biasa, pesara tentera itu disambut mesra saat melangkah masuk ke dalam Restoran Mee Sidek di Teluk Kumbar, Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Pereka Ecuador bangkitkan fesyen kuno

Selepas bertahun-tahun industri fesyen global berpaksikan gaya Barat, pereka-pereka generasi baharu di Ecuador membangkitkan kembali kegemilangan pakaian tradisional gaya asli.

Gedung lebih 3,000 karya seni tempatan

SEBAIK sahaja melangkah masuk ke dalam Balai Seni Negara, pandangan Luqman Al-Hakim Amir Ibrahim bagaikan terpukau dengan susunan lukisan dengan corak yang sangat menarik.

Pati minyak jana ekonomi Rwanda

NICHOLAS HITIMANA memegang bekas plastik mengandungi cecair pekat berwarna hijau yang diproses di sebuah bangsal berhampiran ladang geranium, tenggara Rwanda itu.

Retakan ais semakin melebar

SEKUMPULAN saintis dari Pusat Penyelidikan Antartika dari United Kingdom iaitu Project MIDAS, kelihatan sedang tekun meneliti beberapa imej berwarna putih yang dirakam satelit Deimos-1 pada 12 Julai lalu.

Perginya wanita pertama penerima Medal Fields

LANGIT mendung di bumi Amerika Syarikat (AS) pada 14 Julai lalu seakan memahami kesedihan yang bersarang di lubuk hati para pelajar di Universiti Stanford, California.

Rencana Utama!»

Kuasa trending, kualiti drama Melayu

PENONTON pada masa kini mula disajikan dengan banyak karya bersifat ringan atau santai, berbanding sarat nilai kehidupan seperti yang pernah terjadi sekitar tahun 90-an dahulu.

Varia!»

Fatihah Frozen Food semakin dikenali ramai

FATIHAH bersama anak-anaknya, Hamizah (kanan) dan Hazirah ketika berbincang mengenai perancangan syarikat milik mereka.

Process time in ms: 31