RENCANA UTAMA

Nyamuk Wolbachia perangi aedes

ISU nyamuk aedes yang membawa penularan wabak demam denggi bukanlah satu perkara baharu untuk diperkatakan di Malaysia bahkan ia turut melibatkan di negara-negara lain di seluruh dunia.

Hayat panjang Mak Cik V

“SAYA masih hidup dengan rahmat Tuhan dan saya rasa bersyukur serta bangga dengan umur ini.” Begitulah reaksi Violet Brown, 117, selepas diiktiraf sebagai manusia tertua di dunia.

Adat serah diri Orang Asli Temuan

PALUAN kompang mula kedengaran sebaik jam menunjukkan pukul 11 pagi. Bunyi-bunyian itu sebagai menandakan pasangan pengantin yang diraikan sudah pun tiba.

KPTM jamin kebolehpasaran graduan

PADA masa sekarang, peluang untuk melanjutkan pelajaran terbuka luas dengan kewujudan pelbagai pusat pengajian tinggi termasuk universiti awam dan institusi pengajian tinggi swasta (IPTS).

Gua jadi tempat tinggal

HANYA kerana tidak mampu membeli sebuah rumah untuk didiami, sepasang suami isteri mengambil keputusan nekad menjadikan gua sebagai kediaman mereka.

Anak kampung mewah ditanggung

MENGIMPIKAN kehidupan serba mewah lebih-lebih lagi hidup di kota metropolitan, Kuala Lumpur pasti menjadi impian bagi setiap penghuninya.

Lelaki Kelantan kahwini gadis korea

LELAKI Kelantan yang sebelum ini menjadi sensasi internet kerana kefasihannya berbahasa Korea sekali lagi menjadi sebutan netizen selepas dia mendirikan rumah tangga dengan wanita kelahiran negara itu.

Medan membaca Kampung Parit Serong

Keadaan balai Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Parit Serong, Tanjung Karang, Selangor sudah berubah. Daripada sekadar sebuah balai kosong yang hanya digunakan sekali-sekala untuk mesyuarat ahli-ahlinya, kini ia menjadi kutub khanah yang dipenuhi pelbagai bahan bacaan.

Kekejaman Zionis seksa rakyat Palestin

“17 April membuatkan saya gementar. Itu adalah hari kita, masyarakat Palestin dan sekutu kami cuba menunjukkan solidariti terhadap mereka yang terkurung di sebalik jeriji besi rejim Zionis,” luah bekas tahanan politik, Ziad Abbas.

Rencana Utama!»

Nyamuk Wolbachia perangi aedes

SEORANG pegawai penyelidik menunjukkan telur nyamuk aedes yang akan disuntik dengan bakteria Wolbachia.

Jom Singgah!»

Minum kopi sambil main kucing

KHAIROL memperuntukkan sejumlah RM1,000 sebulan untuk kos penjagaan kucing-kucing yang dipelihara di Kopicat Cafe.

Process time in ms: 32