RENCANA UTAMA

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

SEBAIK meletakkan beberapa helai baju yang dipilih di atas kaunter pembayaran, tangan Wong Yoke Fong, 38, lantas mengeluarkan beg beli-belah lipatnya.

Gaya hidup remaja era digital

APABILA kita membicarakan tentang gaya hidup, perkara yang sering bermain dalam fikiran kita adalah perilaku seseorang yang ditunjukkan dalam aktiviti seharian, minat dan pengutaraan pendapat khususnya yang berkaitan dengan penampilan diri bagi merealisasikan status sosialnya.

Kaunselor bukan pakar motivasi

SEPERTI pasangan muda yang lain, Razman, 20-an dan isterinya turut mengecapi detik-detik indah pada awal perkahwinan mereka.

Kedai teh tradisi terpinggir kerana populariti kopi

SEAWAL pukul 4 pagi, cerek air dipanaskan di atas dapur arang manakala pelanggan setia mula memenuhi tempat duduk di dalam sebuah tokong Cina purba yang diubah suai menjadi sebuah kedai teh.

Bagan Datuk hab pendidikan Perak

SEAWAL pukul 7 pagi, Muhammad Isa Che Rose, 39, bergegas untuk ke Sekolah Menengah Sains Bagan Datuk yang terletak kira-kira 15 kilometer dari rumahnya di Kampung Sungai Nipah Darat di Selekoh, Bagan Datuk, Perak.

Bagan Datuk berusia hampir 140 tahun

KAWASAN Bagan Datuk yang diisytiharkan sebagai sebuah daerah baharu di negeri Perak oleh Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah baru-baru ini sebenarnya menyimpan pelbagai sejarah penting.

Polisi anak dipalit kontroversi

DING YU tersenyum melihat bayi perempuan dalam dakapannya. Kehadiran cahaya mata kedua selepas pembatalan polisi satu keluarga satu anak di China pada 1 Januari 2016 itu pasti menambah keceriaan kepada keluarga kecilnya.

Peristiwa Gempa Haiti 2010

SUASANA pada hari itu tenang seperti biasa dengan kebanyakan penduduk di bandar Port-au-Prince, selatan Haiti sibuk dengan aktiviti harian mencari rezeki.

Koleksi jentera perang Hakimie

MATA lelaki itu sedang tertumpu pada helaian putih di atas meja sambil tangannya sibuk membelek-belek bahagian badan model skala kereta kebal miliknya.

Ujian getir anak pelarian

PANDANGANNYA jauh dilemparkan ke luar jendela. Ragam anak-anak pelarian Rohingya yang sedang bermain di tepi jalan kawasan Pasar Borong Selayang, Selangor diperhatikan dalam diam.

Rencana Utama!»

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

Penyediaan beg beli-belah guna semula di kaunter juruwang menjadi alternatif kepada pelanggan sekiranya mereka tidak membawa beg beli-belah sendiri.

Varia!»

SESB bangun rantaian bekalan bahan binaan

Pemasaran terus bahan binaan untuk projek SPNB oleh anak syarikatnya dapat memastikan harga jualan kekal pada kadar ditetapkan dan mampu dimiliki golongan sasaran.

[email protected]!

Process time in ms: 15