PESONA

Persekitaran kerja ala hotel di Colony

SEBAIK pintu lif di tingkat satu itu terbuka, Adib Zahran Azham, 27, bergegas masuk untuk meninggalkan ruang legar yang menempatkan kafe Espressolab dan Bold Grains tersebut.

Konvensyen interaktif mengimbau sejarah lampau

BUAT julung-julung kalinya, saluran History Channel yang dimiliki A+E Networks Asia menganjurkan konvensyen History Con 2017 di negara ini bertempat di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang, Selangor baru-baru ini.

Pendedahan ibadat haji pada usia muda

KOMPLEKS Belia dan Kebudayaan di Shah Alam, Selangor pada pagi itu bertukar wajah apabila dibanjiri kanak-kanak lengkap berpakaian ihram melangkah penuh disiplin dalam barisan masing-masing.

Didik anak-anak makan sayur, buah-buahan

KANAK-KANAK berusia empat tahun yang mengenakan baju-T rona merah jambu dan rambut diikat satu itu kelihatan ceria berlari-lari anak sambil diperhatikan ibu dan bapanya.

Platform online dorong wanita jadi usahawan

SEDEKAD yang lalu menjadi rutin harian Te Mei Hong, 38, mengunjungi laman web jualan atau kedai dalam talian menerusi komputer meja di rumahnya.

Domino’s Pizza penuhi hasrat hafiz cilik makan piza

ANAK-ANAK tahfiz merupakan khalifah cilik yang perlu dibentuk dan digubah agar mampu menjadi pembimbing ummah pada masa hadapan.

Bahaya virus gigitan anjing

PADA tahun 2012, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah mengisytiharkan Malaysia bebas daripada penyakit anjing gila atau rabies. Begitupun, status tersebut dilucutkan setelah berlaku wabak membabitkan beberapa ekor anjing di Pulau Pinang, Kedah dan Perlis pada tahun 2015.

Uji kreativiti gubah bunga, ranting, daun

SIAPA sangka dengan menggunakan beberapa dahan pokok, daun dan bunga di halaman rumah anda mampu menghasilkan gubahan hiasan yang cantik dan menarik.

Impian Umar naik jentera bomba terlaksana

“BUAT abang bomba... boleh tak Umar nak naik jentera bomba. Tolonglah abang bomba.” Itulah yang dikatakan Umar Mujahid, 2, kepada pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) menerusi video berdurasi 60 saat yang dimuat naik ibunya ke laman Instagram dan Facebook.

Pujuk hati supaya bersyukur

BERSYUKUR adalah sifat yang sangat terpuji. Namun, ia tidak semudah yang disangkakan. Hanya orang beriman dengan iman yang sempurna mampu bersyukur dengan apa juga keadaan.

Process time in ms: 32