NEGARA

Jajaran baharu LRT dibuka

Subang JAYA – Projek penyambungan jajaran Transit Aliran Ringan (LRT) laluan Kelana Jaya dan Ampang bukan sahaja akan memberi manfaat kepada kira-kira dua juta penduduk Lembah Klang malah mampu memberikan kesan ekonomi berimpak tinggi kepada negara.

Guan Eng mengaku tidak bersalah

GEORGE TOWN – Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengaku tidak bersalah di Mahkamah Tinggi di sini semalam di atas dua pertuduhan rasuah membabitkan kelulusan penukaran lot tanah dan pembelian sebuah bang­lo bernilai RM2.8 juta.

Ezad Lazim muntah 30 kali sehari

KUALA LUMPUR – Bekas vokalis band Exists, Ezad Lazim (gambar) dima­sukkan ke pusat perubatan Kedah Medical Centre semalam selepas mengalami muntah-muntah te­ruk lebih 30 kali sehari.

PM: Penjawat awam dapat kenaikan gaji mulai bulan ini

KUALA LUMPUR – Kenaikan satu tangga gaji dan gaji minimum RM1,200 kepada penjawat-penjawat awam di seluruh negara mulai bulan ini membuktikan kerajaan tetap meletakkan kepentingan dan kebajikan rakyat sebagai yang paling utama.

Penjawat awam dapat pelepasan

PUTRAJAYA – Kerajaan telah bersetuju untuk memberikan pelepasan khas daripada bertugas pada 8 Julai ini kepada pegawai perkhidmatan awam Persekutuan sekiranya Hari Raya Aidilfitri diisytiharkan pada 6 Julai ini, demikian umum Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Ali Hamsa (gambar kecil).

Dadah dalam botol minyak wangi

JOHOR BAHRU – Taktik licik kegiatan pengedaran cecair dadah yang diletakkan di dalam botol minyak wangi di sekitar bandar raya ini terbongkar apabila lima individu ditahan dalam dua serbuan berasingan di Taman Century di sini pada Selasa lalu.

Kereta terjunam masuk terusan

JITRA – Seorang penjual kereta terpakai maut selepas kereta dipandunya terbabas lalu terjunam ke dalam terusan di Jalan Sungai Tandop Baru, Kampung Lana Bulu di sini semalam.

Rencana Utama!»

Rendang Padang menu sahur, berbuka

Hidangan rendang menjadi juadah bersahur dan berbuka puasa yang popular di Padang, Indonesia sepanjang bulan Ramadan.

Pesona!»

Pesta raya di pusat beli-belah

Seni bina Morocco menceriakan suasana di pusat beli-belah IOI Putrajaya.

Varia!»

Bantu gelandangan berbuka puasa

Seorang sukarelawan memberi makanan kepada gelandangan sekitar Pudu, Kuala Lumpur.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16