NEGARA

Sekolah di Semenanjung tutup

ALOR SETAR – Kementerian Pendidikan mengarahkan semua sekolah di Semenanjung Malaysia kecuali Kelantan, Sabah dan Sarawak ditutup dua hari bermula hari ini ekoran jerebu te­ruk.

Pengeluaran madu merosot

KUALA TERENGGANU – Keadaan jerebu yang melanda negara memberi kesan kepada kehidupan lebah sekali gus mengakibatkan pengeluaran madu lebah merudum di negeri ini.

Itali yakin melabur di Malaysia

MILAN, Itali – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pelabur Itali terus yakin dengan Malaysia seperti yang dibuktikan menerusi keputusan mereka untuk terus mengembang dan mempelbagaikan operasi sedia ada di dalam negara.

Guru tabika maut dalam nahas

KUALA NERUS – Seorang guru tabika Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) maut manakala suami dan anaknya cedera selepas kenderaan yang mereka naiki merempuh penghadang jalan di Kilometer 29 Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu berhampiran Kampung Sungai Ikan dekat sini semalam.

Siti tersenarai Muslim berpengaruh

KUALA LUMPUR – Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin mengharumkan nama Malaysia apabila disenaraikan antara 500 Muslim Paling Berpengaruh di Dunia dalam keluaran terbaharu The Muslim 500: The World’s 500 Most Influential Muslims edisi tahun 2016.

Gempar mayat bercoli tanpa kepala

KLUANG – Penemuan satu mayat wanita tanpa kepala yang hanya bercoli di kawasan semak menggemparkan penduduk Kampung Parit Haji Hashim, Simpang Renggam di sini kira-kira pukul 10.25 pagi semalam.

Tiga sahabat ke tali gantung

ALOR SETAR – Mahkamah Tinggi di sini semalam menjatuhkan hukuman gantung sampai mati terhadap tiga sahabat selepas didapati bersalah membunuh seorang lelaki yang merupakan seorang ahli perniagaan empat tahun lalu.

Anak terpaksa bersekolah jauh

KUALA LANGAT – Lebih 30,000 penduduk Bandar Saujana Putra, Jenjarom di sini menuntut agar projek pembinaan sekolah di taman perumahan yang mula dibuka pada tahun 2003 itu disegerakan.

Polis cekup nelayan Orang Asli

LEDANG – Seorang lelaki Orang Asli yang bekerja sebagai nelayan ditahan kerana disyaki terlibat de­ngan 18 kes curi motosikal di sekitar di daerah ini, Muar dan Melaka.

Buntu cari dana lebih RM60,000

KUALA KURAU – Sepasang suami isteri dari Taman Kurau Sentosa di sini buntu memikirkan cara untuk mencari dana lebih RM60,000 bagi membiayai kos pembedahan segera bayi mereka berusia 23 hari yang menghidap masalah saluran injap jantung tersumbat.

Varia!»

Nostalgia karikatur Buku Wang Saku

DATUK LAT (kanan) memberi penerangan tentang karikatur ketika Zeti melawat pameran LATerasi Kewangan di Muzium dan Galeri Seni Bank Negara, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16