NEGARA

Ugut janda dengan pistol

KUALA TERENGGANU Aduan seorang janda muda tentang ugutan bermotifkan cemburu bekas suaminya menggunakan sepucuk pistol pada akhir September tahun lalu telah membongkar kegiatan jenayah yang dilakukan lelaki itu bersama dua rakannya selepas mereka ditahan polis minggu lalu.

Penyanyi dangdut masuk hospital kerana hati bengkak

KUALA LUMPUR Penyanyi dangdut Ifa Raziah dimasukkan ke Hospital Gleneagles di sini kelmarin kerana mengalami masalah bengkak hati, hiatus hernia di bahagian usus besar, refluks asid dan juga ketumbuhan fibroid dalam rahim.

Pemangku CEO ditahan SPRM

PUTRAJAYA Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan pemangku Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Iris Corporation Berhad, Datuk Hamdan Mohd. Hassan (gambar kecil) dan Pengurus Jualan Antarabangsanya, S. Vijayashankar bagi membantu siasatan berhubung kes rasuah dan salah guna kuasa.

TN50 pacu masa depan negara

KUALA LUMPUR Transformasi Nasional 2050 (TN50) merupakan aspirasi rakyat terutama golongan muda pelbagai kaum untuk menjadikan Malaysia sebagai antara negara terbaik di dunia dalam tempoh 30 tahun akan datang selepas 2020.

CEO biarkan kuda sakit didenda

KUALA LUMPUR Akibat mengabaikan kuda peliharaannya sehingga haiwan itu jatuh sakit tahun lalu, seorang ketua pegawai eksekutif (CEO) sebuah syarikat yang mendakwa dirinya Datuk didenda RM5,000 oleh Mahkamah Majistret di sini semalam.

Remaja istimewa cemerlang STAM

KOTA BHARU Siapa sangka seorang pelajar yang menghidap Cerebral Palsy yang hanya mampu menulis menggunakan jari lemahnya dengan sokongan dagu dan mulut menjadi salah seorang daripada 19 pelajar terbaik Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2016 di negeri ini dengan memperoleh 10 Mumtaz (cemerlang).

Selesai gaduh secara baik

AMPANG JAYA Satu insiden pergaduhan membabitkan sekumpulan lima lelaki di hadapan Kondominium Atheneum Peak, Bukit Antarabangsa di sini pada Sabtu lalu diselesaikan dengan baik selepas masing-masing mengaku kejadian berlaku hanya kerana salah faham.

Tipu wang bakal 'ibu mertua'

MELAKA Seorang lelaki didakwa di Mahkamah Majistret di sini atas pertuduhan menyamar sebagai seorang wanita bagi memperdaya wang milik ibu 'teman lelakinya' berjumlah RM7,500, tahun lalu.

PRK DUN Tanjong Datu 18 Februari, tiada PRK di DUN Sungai Air Tawar

PUTRAJAYA Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 18 Februari ini sebagai tarikh Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Tanjong Datu, Sarawak.

Varia!»

Selami pesona keindahan Pulau Rubiah

BEBERAPA buah bot yang tersedia membawa pelancong mengelilingi Pulau Rubiah.

[email protected]!

Process time in ms: 16