NEGARA

Peniaga rokok seludup terjun laut

SBERANG PERAI – Seorang pemilik kedai runcit yang disyaki tertekan dengan kes mahkamah kerana didakwa menjual rokok seludup hilang di laut selepas dipercayai terjun dari Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah dari Batu Kawan menghala ke Batu Maung di sini semalam.

Warga emas tetak tengkuk menantu

ALOR SETAR – Seorang lelaki warga emas ditahan selepas bertindak menetak menantu perempuannya di belakang tengkuk serta tapak dan pergelangan tangan kanan menggunakan pisau pemotong daging di sebuah rumah di Taman Selayang di sini kelmarin.

Malaysia-China eratkan hubungan

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Malaysia komited untuk mencapai tahap baharu dan meneroka kerjasama dalam pelbagai bidang dengan China pada lawatannya ke republik itu minggu ini.

Lelaki dari Kelantan pakar bom

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan lelaki yang ditahan pihak berkuasa Filipina baru-baru ini selepas didakwa mempunyai kaitan dengan kumpulan Abu Sayyaf merupakan rakyat Malaysia dari Kelantan.

Keluarga Anisah masih trauma

KOTA BHARU – Keluarga kepada pegawai Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM), Anisah Ali (gambar), 54, masih belum dapat melupakan kesedihan kehilangan wanita itu yang meninggal dunia akibat dirempuh tonto di Kampung Banggol Chicha, Pasir Mas baru-baru ini.

HSA sekali lagi gempar

JOHOR BAHRU – Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini sekali lagi gempar apabila pesakit dan kakitangan diarahkan keluar setelah berlaku percikan api di dewan bedah yang terletak di tingkat satu bangunan induk hospital berkenaan semalam.

Hospital lama perlu diaudit

KUALA LUMPUR – Kementerian Kesihatan mengakui Hospital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bahru yang terbakar kelmarin merupakan antara hospital tertua di negara ini dan ia menghadapi banyak masalah.

Nilai bukan punca pencemaran air

SEREMBAN – Kerajaan Negeri Sembilan semalam menegaskan, kawasan perindustrian di Nilai bukan punca pencemaran bau air sungai hingga menyebabkan Loji Rawatan Air (LRA) di Semenyih, Selangor terpaksa ditutup pada 23 Oktober lalu.

Polis tumpaskan Geng Akiong

SEPANG – Polis berjaya melumpuhkan kegiatan sindiket dikenali Geng Akiong yang aktif menyeludup dadah dan senjata api dari Semenanjung ke Sarawak menggunakan laluan udara di Lapangan Terbang Kuala Lumpur 2 (KLIA2) di sini baru-baru ini.

Marahkan isteri rumah dibakar

IPOH – Gara-gara bertengkar dengan isteri, seorang lelaki dipercayai bertindak nekad membakar rumah sewanya di Taman Kuan Woh Yuen, Jalan Bendahara di sini semalam.

Horizon!»

1,200 peserta berpakaian berwarna-warni, kreatif

Pawai Budaya Jogja 2016 ini bertemakan wayang ini menarik kehadiran kira-kira 10,000 penonton.

Varia!»

Kolej kediaman pemangkin sahsiah pelajar

Kebanyakan universiti mewajibkan pelajar tinggal di kolej sekurang-kurangnya pada tahun pertama bagi tujuan pembangunan sahsiah mereka.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 31