NEGARA

Pertarungan dua gergasi bola

KUALA LUMPUR – Saingan Liga Malaysia yang bermula Februari lalu akan menutup tirai dengan aksi kemuncak final Piala Malaysia yang menemukan dua gergasi bola sepak tanah air, Pahang dan Johor Darul Takzim (Johor DT), di Stadium Nasional, Bukit Jalil di sini malam ini.

Najib lancar tiga buah buku bertemakan Islam

PUTRAJAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan tiga buah buku mengenai strategi dan prinsip peperangan Rasulullah selain penyelidikan menurut pertimbangan Islam terbitan Institut Perkembangan Minda (InMind) di pejabatnya di sini semalam.

Tribunal Timbang Tara memihak Malaysia

KUALA LUMPUR – Tribunal Timbang Tara di The Hague, Belanda kelmarin membuat keputusan yang memihak kepada Malaysia apabila memutuskan syarikat M+S tidak perlu membayar caj pembangunan di atas tiga keping tanah milik Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) di Singapura.

Saiful mungkin diliwat banyak kali

PUTRAJAYA – Mahkamah Persekutuan di sini semalam diberitahu bahawa Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mendominasi sepenuhnya Mohd. Saiful Bukhari termasuk melakukan perbuatan liwat terhadap mangsa beberapa kali.

10,000 anak Sarawak berkumpul di Bukit Jalil malam ini

KUALA LUMPUR – Kira-kira 10,000 orang anak Sarawak yang menetap di Semenanjung akan berkumpul pada majlis Makan Malam Anak Sarawak sempena Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014 di pekarangan Stadium Nasional Bukit Jalil malam ini.

Wanita mahu kahwin militan IS didakwa

SEPANG – Seorang wanita didakwa di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas pertuduhan cuba memberi sokongan kepada kumpulan militan digelar Negara Islam (IS) pada 5 Oktober lalu.

Mayat bayi dihurung semut dijumpai berhampiran pusat beli-belah

KLANG – Pengunjung dan pekerja sebuah pusat beli-belah di Bukit Tinggi di sini semalam gempar dengan penemuan satu mayat bayi perempuan yang dipercayai baru dilahirkan.

Maut dalam perjalanan ke masjid tunai solat Subuh

JEMPOL – Niat seorang lelaki yang mahu menunaikan solat Subuh berjemaah di sebuah masjid di pekan Bahau di sini tidak kesampaian apabila maut selepas terbabit dalam satu kemalangan di Jalan Batu Kikir-Bahau dekat sini semalam.

Ahli keluarga MH370 saman MAS

KUALA LUMPUR – Selepas lapan bulan kejadian kehilangan pesawat MH370, syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) menerima saman pertama daripada ahli keluarga penumpang apabila dua anak lelaki salah seorang mangsa memfailkan tuntutan saman semalam.

Pengasuh ikat tangan, kaki kanak-kanak didakwa

SEBERANG PERAI – Seorang pengasuh dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan mendatangkan kecederaan ke atas seorang kanak-kanak lelaki ber­usia tiga tahun pada Selasa lalu.

Lagi/More

Rencana Utama!»

Tingkatkan pendapatan penternak

PROGRAM Pembangunan Tenusu di Vietnam bertujuan untuk mengoptimumkan keuntungan.

Pemotoran!»

HLYM kukuhkan saingan motosikal kuasa tinggi

CH Ng (tengah) bersama dua pelumba pasukan Yamaha MotoGP turut menyertai majlis pelancaran model MT-07 di Sepang, Selangor baru-baru ini.

Horizon!»

Percutian santai di bumi Perlis

PARA pengunjung boleh merasai pengalaman memberi makanan kepada burung unta di Taman Agro-Lancong.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0