NEGARA

Didera menantu perangai hantu

MUAR – Seorang tauke gula melaka cedera parah disimbah air panas dan dipukul dengan cota selain barangan berharga miliknya dikebas menantunya dalam kejadian di Batu 18, Ayer Hitam di sini kelmarin.

Dua guru SJKT didakwa miliki soalan bocor UPSR

KUALA KANGSAR – Dua guru Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tuduhan memiliki salinan kertas soalan Matematik dan Sains, Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014 dalam telefon bimbit masing-masing pada September lepas.

68 anggota bomba dibuang kerja

MELAKA – Seramai 68 anggota dan pegawai bomba dibuang kerja dalam tempoh hampir dua tahun lalu kerana terlibat dalam pelbagai kesalahan termasuk melakukan jenayah.

Akta Hasutan dikekalkan

KUALA LUMPUR – Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak secara terbuka mengumumkan keputusan berani selaku ketua kerajaan untuk memperkukuhkan dan mengekalkan Akta Ha sutan 1948.

Najib berikrar bela nasib bangsa

KUALA LUMPUR – Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak berikrar untuk terus komited memperjuangkan nasib kaum Melayu dan bumiputera di negara ini.

MARDI lancar buku teknologi

SERDANG – Seiring dengan penghasilan teknologi-teknologi baharu, Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) telah mengambil inisiatif menerbitkan bahan-bahan ilmiah mengenai teknologi untuk tatapan masyarakat.

Malaysia kawasan migrasi dinosaur

KUALA LUMPUR – Kerajaan dan pihak swasta perlu menyokong serta membantu para pengkaji dinosaur sama ada dalam bentuk dana mahupun tajaan bagi meneruskan ekspedisi merungkai kewujudan haiwan prasejarah itu di negara ini.

Ahli UMNO sudah 3.48 juta orang

KUALA LUMPUR – Jumlah keahlian UMNO kini seramai 3,477,365 orang manakala bilangan cawangan parti itu sebanyak 21,332 di seluruh negara.

Tidak wujud ‘orang dalam’

KUALA LUMPUR – Persepsi orang ramai mengenai penggunaan ‘orang dalam’ untuk memudahkan pemohon mendapatkan jawatan dalam sektor awam adalah tidak benar.

Dewan Rakyat lulus Rang Undang-Undang MAS

KUALA LUMPUR – Dewan Rakyat semalam meluluskan Rang Undang-Undang Malaysian Airlines System Berhad (Pentadbiran) 2014 dalam memastikan penerusan perkhidmatan penerbangan nasional itu.

Rencana Utama!»

Kehamilan berakhir dengan pengguguran

KLINIK swasta di Hanoi menyediakan perkhidmatan menggugurkan bayi secara terbuka di premis mereka.

Pesona!»

Senaman tingkat stamina kanak-kanak

Persekitaran, susun atur dan peralatan yang digunakan dalam gimnasium Zac & Zibbo direka khas untuk keselesaan kanak-kanak.

Varia!»

Jutawan bumiputera Phyto Science

NUR FAZLIN FAHSYA (dua dari kanan) bersama rangkaiannya, Mkrich88 menjana pendapatan menerusi produk keluaran Pyhto Science.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16