NEGARA

Pemilik baharu kekal resipi rempah giling

GEORGE TOWN Pengurusan restoran nasi kandar popular Line Clear di Jalan Penang, Pulau Pinang bertukar tangan minggu ini selepas pengendali semasa, Abdul Hamid Seeni Parkir, 67, mengosongkan premis itu semalam.

Keuntungan TH kekal positif

KUALA LUMPUR Keuntungan terkumpul Lembaga Tabung Haji (TH) masih kekal positif selepas pembayaran bonus 2015 iaitu sebanyak RM609 juta berbanding RM293 juta pada akhir tahun 2014.

Mufti nasihat wakil rakyat taubat

KUALA LUMPUR Mufti dan ulama Islam menasihatkan wakil rakyat Parti Islam SeMalaysia (Pas), Mohd. Khairuddin Othman, 45, agar memohon keampunan dengan cara bertaubat kepada Allah selepas mengenakan pakaian menyerupai Dewa Rezeki berjanggut panjang pada Isnin lalu.

Rayani Air masih siasat punca cermin kokpit pesawat retak

ALOR SETAR Syarikat penerbangan patuh syariah pertama negara, Rayani Air akan menyiasat lanjut punca keretakan pada cermin bahagian atas kokpit pesawat sehingga menyebabkan pembatalan penerbangannya kelmarin.

Kelar leher sendiri gara-gara tidak dapat gaji

PETALING JAYA Seorang lelaki warga Myanmar bertindak mengelar leher sendiri selepas gagal menerima gaji daripada majikannya dalam satu kejadian berhampiran sebuah pusat beli-belah di Mutiara Damansara di sini kelmarin.

Keluarga sebak tatap dua mayat sahabat lemas dipukul ombak di Pantai Belawai

SARIKEI Penantian dua keluarga untuk menemui anak masing-masing yang hilang ketika mandi di Pantai Belawai dekat sini Isnin lalu berakhir dengan kekecewaan apabila mayat mereka ditemui semalam.

Paus 'Si Corner' disahkan mati

BATU PAHAT Seekor ikan paus yang ditemui mati di muara Sungai Sarang Buaya, Semerah dekat sini petang kelmarin disahkan adalah mamalia yang sama seperti yang terdampar di kawasan perairan Pantai Rambah, Pontian pada Isnin lalu.

Geng samun bertopeng tumpas

KOTA TINGGI Kegiatan jahat lima lelaki dan seorang wanita warga asing yang dipercayai aktif melakukan jenayah samun bertopeng akhirnya berkubur selepas mereka diberkas di sebuah rumah kongsi di kawasan kebun sayur-sayuran di Sungai Tiram dekat sini kelmarin.

Mangsa banjir di Sarawak meningkat

KUCHING Jumlah mangsa banjir yang ditempatkan di pusat pemindahan di negeri ini meningkat kepada 5,533 orang lewat petang semalam berbanding 3,230 orang yang direkodkan kelmarin.

El-Fateh berlabuh di Klang

PELABUHAN KLANG Sebuah kapal milik Tentera Laut Republik Demokratik Rakyat Algeria (AAN) yang mampu membawa 121 orang anak kapal berlabuh di Jeti Pusat Hidrografi Nasional, Pulau Indah di sini semalam.

Process time in ms: 15