NEGARA

10 kelasi hilang dekat timur Johor

SINGAPURA – Seramai 10 kelasi Amerika Syarikat (AS) hilang dan lima lagi cedera selepas kapal pemusnah USS John S. McCain berlanggar dengan sebuah kapal tangki dekat Teluk Ramunia, timur Johor awal pagi semalam.

Joy Revfa fail bubar perkahwinan

PETALING JAYA – Kemelut dan teka-teki status rumah tangga penyanyi serta komposer lagu kerohanian Hafiz Hamidun dan Joy Revfa akhirnya menampakkan jawapan apabila isterinya itu menfailkan pembubaran pernikahan mereka.

Tauke balak mati dihempap batu

RAUB – Seorang tauke balak maut selepas dihempap batu besar dari ketinggian kira-kira sembilan meter semasa melawat tapak projek pembalakan di Kampung Bukit Telaga, Bukit Fraser di sini kelmarin.

Kebebasan akhbar kini lebih baik

KUALA LUMPUR – Kebebasan media di negara ini pada masa kini adalah lebih baik tanpa sebarang kongkongan atau agenda yang ditentukan lebih awal terutama selepas berakhirnya era pentadbiran bekas pemimpin negara paling lama memerintah, kata Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Dua bas atlet Sukan SEA nahas

KUALA LUMPUR – Kira-kira 41 atlet skuasy Sukan SEA Kuala Lumpu 2017 (KL2017) dari Thailand, Filipina dan Myanmar berdepan detik cemas apabila dua buah bas yang dinaiki terlibat dalam kemalangan berdekatan Plaza Tol Sungai Besi susur keluar ke Bukit Jalil di Lebuh Raya Kuala Lumpur-Seremban di sini semalam.

Mahkamah benarkan rayuan JPN

PUTRAJAYA – Mahkamah Persekutuan di sini semalam membenarkan permohonan yang dikemukakan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan dua lagi untuk menangguhkan pelaksanaan keputusan Mahkamah Rayuan yang membenarkan seorang kanak-kanak Islam tidak sah taraf dibinkan dengan nama bapanya.

Merdeka untuk rakyat bukan parti

ALOR SETAR – Rakyat Kedah diminta mengetepikan sementara perbezaan fahaman dan pemikiran politik masing-masing bagi membolehkan Hari Kebangsaan ke-60 disambut dalam keadaan aman damai.

Maut dipercayai angkara biji buah mata kucing

BACHOK – Seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun maut selepas dia tercekik biji buah mata kucing di rumah keluarganya di Kuarters Pusat Rawatan dan Pemulihan Kandis, di sini kelmarin.

Bergelar muflis pada usia 30-an

KUALA LUMPUR – Seramai 845 pemegang kad kredit diisytihar muflis ekoran kegagalan mereka menjelaskan hutang setakat bulan Jun 2017.

Raja Sempadan pakai EMD

KUALA LUMPUR – Johari Ariffin, salah seorang daripada tiga lelaki yang direman bagi membantu siasatan kes pembunuhan seorang pegawai rendah polis berpangkat sub inspektor daripada Bahagian Kongsi Gelap, Mak­siat dan Perjudian (D7) Bukit Aman merupakan orang tahanan di bawah Seksyen 3(1) Akta Pencegahan Jenayah 1959 (POCA) dan dikenakan perintah buang daerah.

Stailo!»

Angkat seni fesyen di rantau Asean

Khampee LAKSANOSURANG (dua dari kanan) dari Thailand ketengahkan rekaan pakaian menggunakan elemen batik selatan Thailand.

Process time in ms: 31