NEGARA

Raja Sempadan, anak buah menangis

ALOR SETAR – Johari Ariffin yang digelar Raja Sempadan dalam kala­ngan penyeludup bersama tiga anak buahnya menangis selepas dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas pertuduhan menjadi ahli kumpulan jenayah terancang Geng Pak Su di daerah Kubang Pasu antara 1 Januari 2015 hingga 30 Ogos lalu.

Didenda cuai pandu ambulans

SEBERANG PERAI – Biarpun melakukan kerja mulia mengambil pesakit ke hospital, namun akibat kecuaian ketika memandu seorang pemandu ambulans swasta tidak terlepas daripada tindakan undang-undang apabila didenda RM6,000 oleh Mahkamah Majistret Bukit Mertajam di sini semalam.

Malaysia jadi pilihan pelabur asing

PUTRAJAYA – Pertumbuhan ekonomi Malaysia berada di landasan yang tepat seperti unjuran terbaharu Bank Pembangunan Asia yang menunjukkan peningkatan daripada 4.7 peratus kepada 5.4 peratus, kata Datuk Seri Najib Tun Razak semalam.

Pengasas JJPTR didakwa menipu

KUALA LUMPUR – Tiga lelaki termasuk pengasas Skim Pelaburan JJ Poor To Rich (JJPTR) didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas pertuduhan menipu seorang pemilik bengkel motosikal untuk melabur dalam skim tersebut, Mac lalu.

Jurulatih rebah depan 211 pelajar

GUA MUSANG – Kemeriahan program mencari bakat muda bagi menyertai pasukan pelapis bola sepak Kelantan bertukar hiba apabila Ketua Jurulatih Bola Sepak Remaja, Majlis Sukan Negeri Kelantan yang mengendalikan aktiviti itu rebah dan tidak sedarkan diri di padang Sekolah Menengah (SM) Sains Gua Musang di sini semalam.

MB Perak pandu lori sampah

KAMPAR – Menteri Besar Perak, Datuk Seri Zambry Abd. Kadir sekali lagi membuat kejutan apabila beliau bertindak memandu sendiri lori sampah pada sesi program Perak Yang Bersih pe­ringkat daerah Kampar di sini semalam.

Temui ajal terhentak batang besi

KLANG – Seorang juruteknik maut selepas kepalanya terkena hentakan batang besi ketika sedang me­lakukan kerja-kerja penyelenggaraan pada ketinggian 53 meter di Pelabuhan Barat di sini kelmarin.

Sarjan terima rasuah RM6,500

JOHOR BAHRU – Seorang anggota polis berpangkat sarjan didakwa di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tiga pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6,500 daripada peniaga mercun dan bunga api dua tahun lalu.

Jumpa usus tersangkut pada kayu

BETONG – Operasi hari kedua mencari seorang lelaki yang hilang dibaham buaya menjumpai organ dalaman dipercayai usus manusia di lokasi mangsa kali terakhir dilihat semalam.

Varia!»

Bongkar sejarah Perang Naning

SHA HANIM menunjukkan buku keempat yang dihasilkannya berjudul Cincin di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Process time in ms: 15