NEGARA

Rakyat bakal nikmati harga lebih murah

PUTRAJAYA – Kerajaan menghapuskan sepenuhnya subsidi untuk petrol RON95 dan diesel bagi membolehkan kaedah pengapungan terkawal (manage float) dilaksanakan ke atas bahan api itu bermula 1 Disember ini.

AS punca minyak jatuh

NEW YORK – Harga minyak dunia yang menjunam teruk pada minggu ini bertujuan untuk menghukum dua musuh ketat Amerika Syarikat (AS) iaitu Iran dan Rusia, kata seorang pelabur antarabangsa warga AS seperti yang dilaporkan berita World Bulletin baru-baru ini.

Lahirkan rakyat berdaya saing

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berharap mutu pendidikan di negara ini akan menjadi antara terbaik di dunia menerusi perubahan-perubahan yang sedang diperjuangkan kerajaan.

Hakim Syarie bebas tuduhan khalwat

GEORGE TOWN – Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam melepas dan membebaskan Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Pulau Pinang, Adam Tumiran dan pasangan, Nurul Izani Mat Isa daripada tuduhan khalwat yang didakwa dilakukan empat tahun lalu selepas mendapati mereka adalah suami isteri.

Tiga beradik curi kereta dicekup

JOHOR BAHRU – Kegiatan tiga beradik yang menganggotai sindiket curi kenderaan mewah dan samun di tiga buah negeri akhirnya tumpas apabila kesemuanya ditahan bersama tiga lagi rakan subahat mereka dalam beberapa serbuan polis di Johor Bahru Selatan di sini minggu lepas.

Krisdayanti tidak sabar hiburkan peminat

KUALA LUMPUR – Penyanyi terkenal Indonesia, Krisdayanti memberitahu, beliau sudah bersedia dan tidak sabar untuk menghiburkan peminatnya pada Konsert Krisdayanti Live In KL 2014 yang berlangsung di Dewan Plenary, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur malam ini.

Bidang pertanian terus diperkasa

SERDANG – Malaysia melalui Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) me­meterai memorandum persefahaman (MoU) dalam bidang pertanian bersama Myanmar semalam.

Doktor wanita Malaysia sertai IS

LONDON – Seorang doktor wanita sanggup meninggalkan kehidupan selesa kelas pertengahan di Malaysia untuk me­nyertai kumpulan militan Negara Islam (IS) dengan mengahwini seorang militan yang tidak pernah ditemuinya, menurut sebuah portal Britain semalam.

Empat beranak maut dalam nahas

KUALA LIPIS - Hasrat empat beranak pulang ke kampung halaman di Kelantan bagi meraikan majlis pertunangan serta melawat ahli keluarga yang sakit tidak kesampaian apabila kesemua mereka maut dalam kemala­ngan di Kilometer 81, Jalan Kuala Lipis-Merapoh berhampiran Kampung Kubang Rusa di sini awal pagi semalam.

Lelaki OKU korban kedua banjir

KUALA TERENGGANU – Seorang lelaki orang kelainan upaya (OKU) menjadi korban banjir terbaharu di negeri ini selepas ditemui lemas di dalam sebuah alur sungai di Kampung Bukit Wan, Batu Rakit, semalam.

Rencana Utama!»

Rasa tetap sama selepas empat dekad

MI kicap Mat Jasak masih bertahan selama empat dekad kerana rasanya tidak pernah berubah.

Pemotoran!»

MINI untuk keluarga kecil

Model MINI baharu masih berupaya meledakkan kuasa pemanduan berprestasi apabila pemandu memerlukannya.

Varia!»

Garis panduan di klinik veteriner

Kebanyakan kucing yang dibawa ke klinik menghidap penyakit berjangkit dan bersifat zoonotik. – Gambar hiasan

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16