NEGARA

Buat 68 panggilan dalam dua bulan

KOTA KINABALU Selepas lebih dua bulan menjadi tawanan kumpulan penculik, Konstabel Zakia Aleip yang diculik sekumpulan lelaki bersenjata di Pulau Mabul, Semporna pada 12 Julai lalu telah menghubungi keluarganya sebanyak 68 kali.

Polis tahan pelajar IPTA berkelakuan tidak senonoh

KUANTAN - Polis menahan sepasang kekasih yang berkelakuan tidak senonoh di dalam sebuah bas ekspres yang dalam perjalanan dari Terengganu menuju Kuala Lumpur pada pagi kelmarin.

Sorok senjata api dalam enjin kapal

ALOR SETAR Polis berjaya membongkar kegiatan seorang lelaki kulit putih warga Afrika Selatan yang menjadikan sebuah kapal mewahnya sebagai tempat menyimpan sejumlah senjata api dan peluru dekat Terminal Feri di Jeti Kuah, Langkawi pada Khamis lalu.

MRT Corp dedah hasil siasatan

KUALA LUMPUR - Mass Rapid Transit Corp Sdn. Bhd. (MRT Corp) menyatakan tiada pengawasan yang mencukupi antara faktor yang membawa kepada keruntuhan blok landasan projek MRT di Kota Damansara dekat sini pada bulan lepas.

Mangsa MH17 terima pampasan Perkeso

KUCHING - Hampir semua anak kapal Penerbangan Malaysia (MAS) dan penumpang pesawat penerbangan MH17 yang mencarum dalam Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) telah menerima bayaran pampasan masing-masing.

Buang janin dalam loji kumbahan

KUALA LUMPUR - Syarikat pembentungan nasional, Indah Water Konsortium Sdn. Bhd. (IWK) semalam mendedahkan, para pekerjanya kerap menemui janin manusia di dalam loji kumbahan kendaliannya.

Dua maut MPV bertembung bas

KUALA KRAI - Dua maut manakala tiga lagi cedera dalam satu kemalangan membabitkan sebuah bas ekspres dan sebuah kenderaan di Kilometer 106.5 Jalan Kota Bharu-Gua Musang di sini semalam.

Siasatan kes kebocoran soalan UPSR selesai minggu depan

KUALA LUMPUR - Siasatan kes kebocoran soalan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) mata pelajaran Sains dan Bahasa Inggeris dijangka dapat diselesaikan minggu depan.

Terima jawatan MB jika dipilih

BATU PAHAT - Dewan Ulama Pas mencadangkan supaya parti itu menerima keputusan Istana Selangor jika calon parti itu dipilih menjadi Menteri Besar Selangor yang baharu menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Mat Razi sentiasa amalkan tunjuk ajar Zahidi untuk kekal menang

TUMPAT Calon Barisan Nasional (BN), Mat Razi Mat Ail sentiasa berpegang kepada tunjuk ajar Allahyarham Datuk Noor Zahidi Omar bagi memastikan BN kekal menang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor.

Diva Interaktif!»

Datuk Siti difitnah?

SITI menafikan tuduhan yang dilemparkan ke atasnya mengenai perihal pemberian hadiah kepada wartawan demi menjaga hubungan baik.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15