NEGARA

Semua 239 mangsa diisytihar terkorban

KUALA LUMPUR – Suasana muram menyelubungi seluruh negara semalam apabila pesawat MH370 milik Penerbangan Malaysia (MAS) yang hilang sejak 8 Mac 2014 secara rasminya diisytiharkan terlibat dalam satu kemalangan dan kesemua 239 penumpang serta anak kapalnya dianggap terkorban.

JPN bincang prosedur keluarkan sijil kematian

KUALA LUMPUR – Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) akan mengadakan perbincangan dengan Jabatan Peguam Negara berhubung prosedur untuk mengeluarkan sijil kematian bagi mangsa pesawat MH370.

Kehilangan misteri terus disiasat

KUALA LUMPUR – Walaupun sudah hampir 11 bulan berlalu, polis terus menjalankan siasatan terhadap kehilangan pesawat MH370 Penerbangan Malaysia, kata Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar (gambar kecil).

Zamani mengaku tidak bersalah

AMPANG – Setelah lima hari dibebaskan dengan jaminan polis, bekas vokalis kumpulan Slam yang terkenal pada era 90-an, Zamani Ibrahim bersama rakan wanitanya, Nur Juliana Abdul Rani mengaku tidak bersalah atas tuduhan memiliki dan mengambil dadah di Mahkamah Majistret di sini semalam.

Hanez Suraya bernikah dengan Romie pada 14 Mac depan

KUALA LUMPUR – Pelakon terkenal, Hanez Suraya mengesahkan, dia bakal mendirikan rumah tangga dengan Romie Razin Adilha Abd. Jais, 35, pada 14 Mac depan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya selepas mereka bertunang pada 3 Januari lalu.

Gengster ugut pemimpin MIC diburu

KUALA LUMPUR – Polis telah membuka kertas siasatan berhubung kes ugutan bunuh yang dipercayai dilakukan oleh ahli kumpulan gengster terhadap pemimpin MIC menerusi panggilan telefon kelmarin.

BN campur tangan selesaikan kemelut dalaman parti

KUALA LUMPUR – Pucuk pimpinan tertinggi Barisan Nasional (BN) akan campur tangan dalam kemelut yang melanda MIC yang dilihat semakin meruncing sehingga boleh menjejaskan parti itu.

Pengakuan tidak bersalah pengikut ajaran sesat ditolak

KUALA LUMPUR – Tiga individu yang menghadapi tuduhan mengembangkan ajaran sesat Millah Abraham gagal dalam permohonan untuk menukar pengakuan bersalah mereka di Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam.

138 rumah mangsa banjir dibina

KUALA KRAI – Datuk Seri Najib Tun Razak semalam melancarkan pembinaan 138 rumah kekal jenis binaan di atas tiang setinggi 2.43 meter dari aras tanah bagi mangsa banjir yang kehilangan rumah di Manek Urai Lama di sini.

Doktor nafi gagal kesan denggi

KUALA LUMPUR – Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) menyangkal dakwaan Menteri Kesihatan, Datuk S. Subramaniam yang menyatakan, pakar kesihatan klinik swasta gagal mengesan simptom denggi yang dialami pesakit mereka.

Lagi/More

Process time in ms: 15