NEGARA

Saringan kesihatan dipertingkat

JOHOR BAHRU – Kerajaan Johor mempertingkatkan saringan kesihatan di enam buah pintu masuk ke bandar raya ini sebagai langkah berjaga-jaga untuk menangani penularan virus Zika yang dibawa oleh nyamuk Aedes.

Mati disyaki didera kakak, abang ipar

DUNGUN – Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun tujuh bulan meninggal dunia dengan keadaan badan dipenuhi parut dan lebam disyaki menjadi mangsa dera kakak kandung dan abang iparnya dalam kejadian di Paka di sini kelmarin.

Kerajaan Australia, Taiwan dan Korea Selatan larang wanita hamil ke Singapura

SINGAPURA – Australia, Taiwan dan Korea Selatan menasihati wanita mengandung supaya mengelak berkunjung ke Singapura selepas wabak virus Zika menjangkiti 56 orang di republik itu.

Ingat jasa pejuang merdeka

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Najib Tun Razak menyeru semua rakyat di negara ini tanpa mengira perbezaan bangsa dan agama agar berterusan memelihara kemerdekaan yang dikecapi negara ketika ini.

Sindiket curi aset TM tumpas

ALOR SETAR – Polis Kedah berjaya melumpuhkan satu sindiket mencuri peralatan Multi-Service Access Node (MSAN) milik Telekom Malaysia Bhd. (TM) sejak April lalu apabila menahan empat lelaki dalam beberapa serbuan di Sungai Petani dekat sini baru-baru ini.

4 beranak maut dalam nahas

HULU SELANGOR – Perjalanan pulang lima beranak dari bercuti di kampung mereka di Taiping, Perak, berakhir dengan tragedi apabila empat daripada mereka terkorban selepas terbabit dalam satu kemalangan ngeri melibatkan empat kenderaan di Kilometer 405, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Lembah Beringin dekat sini semalam.

Ratusan kenderaan terperangkap banjir kilat

PETALING JAYA – Ratusan kenderaan terperangkap dalam kejadian banjir kilat akibat hujan lebat di Jalan Lapangan Terbang Subang berhampiran susur masuk ke Lebuh Raya Baru Lembah Klang (NKVE) dekat sini dekat sini semalam.

Datuk tertembak cucu sendiri disangka kera

JOHOR BAHRU – Seorang cucu cedera parah selepas datuknya tertembak kanak-kanak berusia 10 tahun itu dengan senapang patah yang di­sangka seekor kera dalam kejadian di sebuah kebun dekat Kampung Mawai, Kota Tinggi dekat di sini semalam.

Maut terhumban dari jejambat

SHAH ALAM – Seorang jurutera maut apabila motosikal berkuasa tinggi yang ditunggangnya terbabas sebelum terhumban ke bawah jejambat dalam satu kejadian di Lebuh Raya Kemu­ning-Shah Alam di sini kelmarin.

Rencana Utama!»

Pesawat TUDM pertama jaga kedaulatan negara

Majlis penyerahan pesawat Scottish Aviation Twin Pioneer kepada kerajaan Malaysia yang diadakan di Preswitch Port, Scotland pada tahun 1958.

Varia!»

Erti merdeka dalam era teknologi

GENERASI muda pada hari ini lebih gemar mengekspresikan semangat patriotisme mereka melalui alam maya dan media sosial. – Gambar hiasan

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16