NEGARA

700,000 bujang terlajak di Malaysia

KUALA LUMPUR – Lebih 700,000 orang bujang terlajak di Malaysia menyambut Aidilfirti dan perayaan-perayaan penting lain tanpa suami dan isteri di sisi tahun ini.

Lelaki cuba bom Masjidilharam

RIYADH – Pasukan keselamatan Arab Saudi menggagalkan cubaan serangan bunuh diri ke atas Masjidilharam di Kota Suci Mekah kelmarin selepas bakal penyerang meletupkan dirinya ketika dikepung di sebuah apartmen, kata Kementerian Dalam Negeri.

Kukuhkan ukhuwah umat Islam

KUALA LUMPUR – Umat Islam di negara ini digesa mengeratkan perpaduan dan memperkukuhkan ukhuwah serta persaudaraan sempena Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

5 beradik beraya tanpa ibu, ayah

JITRA – Lima beradik yang kehilangan ibu bapa dalam kemalangan di Pendang dekat sini pada hujung tahun lalu mahu terus kuat untuk meneruskan kehidupan meskipun sentiasa merindui belaian kasih sayang dua insan yang mereka sayangi itu.

Mahu pakai pakaian warna ‘suci’

SEREMBAN – Bekas juara kelas perdana Perlumbaan Cub Prix pada tahun 2005 dan 2011, Allahyarham Norizman Ismail, 32, pernah meluahkan hasrat untuk melihat keluarganya memakai baju kurung dan baju Melayu bertemakan warna ‘suci’ pada sambutan Aidilfitri tahun ini.

Rencana Utama!»

Teruja sambut Aidilfitri di Malaysia

MUHAMMAD Rasyad, (kiri), Muhammad Adam (tengah) dan Zuhaira menyambut hari raya pertama bersama mualaf lain di Hidayah Centre Foundation sebelum berlepas ke Abu Dhabi pada hari raya kedua.

Process time in ms: 16