NEGARA

Penembak MH17 mesti dihukum

KUALA LUMPUR Sidang khas Dewan Rakyat mengenai tragedi pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 di sini semalam menuntut badan siasatan antarabangsa mengheret pihak yang menembak jatuh pesawat itu di Ukraine pada 17 Julai lalu ke muka pengadilan dan menghukum mereka.

Pendekatan senyap Najib dipuji

KUALA LUMPUR - Keberanian dan risiko yang diambil oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak iaitu berunding secara senyap dengan ketua pemisah pro-Rusia, Alexander Borodai bagi menyelesaikan isu tragedi MH17 wajar dipuji dan disambut baik semua pihak.

Satukan mangsa dengan keluarga

EINDHOVEN, Belanda - Kerajaan Malaysia kini berusaha untuk menyatukan kembali mangsa yang terkorban dalam nahas pesawat MH17 milik Penerbangan Malaysia (MAS) yang dihantar ke sini dengan keluarga mereka di tanah air.

5 waris pasangan suami isteri diambil sampel DNA

KUCHING - Lima waris keluarga pasangan suami isteri, Tambi Jiee, 49, dan Ariza Ghazalee, 46, yang terkorban dalam nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 di Ukraine Khamis lalu menjalani proses pengambilan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) di sini semalam.

Rehat setiap 2 jam memandu

KUALA LUMPUR - Orang ramai yang pulang bercuti pada hari raya tahun ini dinasihatkan supaya berhenti rehat pada setiap dua jam pemanduan untuk mengurangkan risiko terlibat dalam kemalangan jalan raya.

Hilang dua cahaya mata serentak

TASEK GELUGOR Seorang ibu sanggup terjun ke sebuah kolam terbiar demi menyelamatkan dua anaknya yang dikhuatiri lemas di kolam yang terletak di hadapan rumah mereka di Kampung Matahari Naik, Pokok Tampang di sini.

Dugaan menjelang Aidilfitri

TEMERLOH - Kurang seminggu lagi, umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri, sebanyak 228 buah keluarga dari lapan buah kampung sekitar Lanchang, Mentakab dan Kuala Krau di sini menghadapi dugaan apabila kediaman mereka rosak dipukul ribut yang melanda lewat petang kelmarin.

MRT berjaya selesaikan 1,500 aduan

PETALING JAYA - Sebanyak 80 peratus daripada 1,500 aduan relevan yang diterima Pusat Panggilan 24 jam Mass Rapid Transit (MRT) berjaya diselesaikan dalam tempoh dua tahun.

Zopo Malaysia lancar empat telefon pintar

KUALA LUMPUR - Pengeluar telefon bimbit, Zopo Malaysia, menyasarkan untuk menjual sehingga 40,000 unit telefon pintar dalam tempoh setahun selepas ia dilancarkan di negara ini.

Proton Holdings tawar pemeriksaan percuma

KUALA LUMPUR - Proton Holdings Berhad (Proton) menawarkan pemeriksaan keselamatan secara percuma kepada pelanggannya di beberapa stesen Petronas terpilih sempena cuti hari raya tidak lama lagi.

Infiniti!»

Beli tiket dengan mudah dan cepat

KAKITANGAN CatchThatBus, Nadiah Syazana Abdullah menunjukkan cara pembelian tiket menggunakan aplikasi di telefon pintar.

Varia!»

Rawatan bekam ketika berpuasa

BERBEKAM ketika berpuasa paling sesuai dilakukan antara pukul 7 pagi hingga 11 pagi.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0