NEGARA

Jong-nam dibunuh senjata kimia

KUALA LUMPUR – Misteri racun yang digunakan untuk membunuh Kim Jong-nam terungkai selepas Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan bahan meragut nyawa pemimpin dalam buangan itu ialah agen saraf VX dan disenaraikan sebagai senjata kimia.

Racun saraf paling bahaya

KUALA LUMPUR – Racun agen saraf VX yang digunakan dalam pembunuhan Kim Jong-nam ialah antara senjata kimia paling berbahaya ciptaan manusia kerana boleh membunuh seseorang dalam tempoh beberapa minit sahaja.

Bantuan perumahan untuk rakyat diteruskan

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan tidak akan berhenti memberi bantuan dan menjalankan program seperti Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA), Rumah Wilayah Persekutuan, Rumah Idaman Rakyat dan lain-lain bantuan untuk rakyat.

Raja Salman mulakan lawatan ke Malaysia esok

PUTRAJAYA – Kuota jemaah haji antara perkara yang akan di­bincangkan Malaysia dengan Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud semasa lawatan rasmi baginda selama empat hari ke negara ini bermula esok.

Hampir 7,000 ditipu jutaan ringgit

KOTA BHARU – Hampir 7,000 individu terpaksa berputih mata apabila mengalami kerugian berjumlah jutaan ringgit selepas melabur dengan sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan seakan perniagaan pe­masaran bertingkat (MLM) di Bandar Baru Tunjong di sini.

Padah bela anak buaya, helang

SHAH ALAM – Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Negeri Selangor merampas empat ekor helang dan seekor anak buaya tembaga dalam dua serbuan berasingan di Bandar Saujana Putra, Jenjarom dan Kanchong Darat, Banting baru-baru ini.

Pelajar perempuan cedera dibuli

PETALING JAYA – Seorang pelajar perempuan tingkatan satu, sebuah sekolah menengah di sini terpaksa menerima empat jahitan pada kepala akibat dibelasah sekumpulan pelajar tingkatan tiga da­lam satu kejadian buli kelmarin.

Kegiatan Geng Tebuk lumpuh

MARANG – Seramai tiga lelaki warga Vietnam yang dipercayai melarikan peti besi berisi wang tunai kira-kira RM500,000 selepas memecah masuk sebuah pasar raya di Wakaf Tapai di sini pada 15 Januari lalu berjaya dicekup polis.

Polis tumpaskan Geng Hitam

KOTA KINABALU – Polis berjaya menumpaskan Geng Hitam dengan menahan lima lelaki termasuk ketua kumpulan terbabit yang dipercayai terlibat sekurang-kurangnya lima kes samun di sini baru-baru ini.

Process time in ms: 31