NEGARA

Empat maut terbakar hidup-hidup

HULU TERENGGANU – Hajat seorang bapa bersama lima ahli keluarga menghadiri majlis konvokesyen anaknya di Muadzam Shah, Pahang tidak kesampaian apabila empat daripada mereka maut terbakar hidup-hidup selepas kereta yang dinaiki diheret sebuah lori sejauh 70 meter di Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) 2, Ajil di sini semalam.

Wanita cedera diserang dengan pemutar skru selepas beg diragut

GEORGE TOWN – Seorang suri rumah terpaksa menahan kesa­kitan pada mata akibat diserang seorang lelaki menggunakan pemutar skru selepas beg ta­ngannya disamun berhampiran pondok pengawal di Taman Seri Hijau, Jalan Van Praagh di sini kelmarin.

Azab sehari dipaksa mengemis

KOTA BHARU – Seorang budak lelaki tidak akan melupai azab dilarikan seorang lelaki sebelum dipaksa menjadi pengemis ketika menemani bapanya menunaikan solat Isyak di Masjid Muhammadi di sini pada Jumaat lalu.

Warga emas maut tercampak

SERIAN – Hasrat seorang wanita warga emas pergi ke pusat bandar di sini untuk membeli barangan keperluan sempena sambutan Hari Gawai minggu depan tidak kesampaian apabila dia maut selepas van sewa yang ­dinaikinya terbabas sebelum terhumban ke dalam gaung sedalam 10 meter di Jalan Kampung Bunan Gega, semalam.

Festival Belia Putrajaya meriah

PUTRAJAYA – Festival Belia Putrajaya 2015 yang diadakan di sini selama tiga hari bermula Jumaat lalu hingga semalam berjaya mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai yang datang dari seluruh negara.

Elak pencerobohan nelayan asing

KUANTAN – Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) mencadangkan supaya kerajaan mewujudkan zon keselamatan di pesisiran pantai Pahang, Terengganu dan Kelantan bagi me­ngatasi masalah pencerobohan nelayan asing.

Sengaja ubah suai MC

KUALA LUMPUR – Seorang doktor wanita terkejut selepas mendapati bekas pesakitnya bertindak mengubah suai kandungan sijil cuti sakit (MC) yang dikeluarkan kliniknya sebelum menjadi viral dalam laman sosial Facebook sejak Selasa lalu.

Dua ditahan jual tiket palsu piala FA 2015

KUALA LUMPUR – Polis memberkas dua lelaki yang bertindak menjual tiket palsu perlawanan akhir Piala FA 2015 antara Kelantan dan Lions XII di hadapan pintu utama tempat letak kereta Stadium Bukit Jalil di sini kelmarin.

Anggota polis maut dalam nahas

SARATOK – Seorang anggota polis yang sedang bertugas me­nemui ajal selepas kenderaan pacuan empat roda yang dinaikinya terhumban ke dalam parit di Batu 4, Jalan Roban Lama di sini kelmarin.

Padah guna jalan pintas

TAIPING – Keghairahan sekumpulan lima remaja yang cuba menuruni puncak Bukit Larut di sini menggunakan jalan pintas mengundang padah apabila mereka tersesat di kawasan hutan di pusat peranginan itu hampir lapan jam kelmarin.

Process time in ms: 16