NEGARA

Kerja 17 jam sehari macam hamba

KLANG – Nasib malang 172 pekerja wanita yang diperlakukan seperti hamba abdi apabila dipaksa bekerja sehingga 17 jam sehari di sebuah kilang pemprosesan dan pemasaran sarang burung walet di Lorong Gedung Nenas 1 di sini berakhir selepas mereka diselamatkan pihak berkuasa semalam.

Mengaku tak salah, minta dibicara

JOHOR BAHRU – Pemandu sebuah kereta Nissan Almera dihadapkan ke Mahkamah Majistret Trafik di sini semalam atas pertuduhan memandu secara berbahaya sehingga menyebabkan lapan remaja berbasikal di Jalan Lingkaran Dalam berhampiran Ta­nah Perkuburan Islam Mahmoodiah terbunuh.

Malaysia belum putus beli jet Rafale

PUTRAJAYA – Isu jet pejuang Rafale keluaran Perancis dibangkitkan dalam perbincangan Malaysia dan negara itu di pusat pentadbiran negara di sini semalam namun Malaysia belum membuat keputusan untuk membelinya, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ubah wang haram RM1.4 bilion

JOHOR BAHRU – Seramai 14 individu termasuk dua wanita didakwa di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas 646 pertuduhan melakukan pengubahan wang haram berjumlah RM1.4 bilion sejak tahun 2012.

Harga ditetapkan setiap minggu

KUALA LUMPUR – Bermula hari ini, rakyat Malaysia akan menyaksikan harga bahan api di pam minyak ditetapkan setiap minggu, bukan lagi setiap bulan seperti yang dilaksanakan sejak Disember 2014.

Datuk didakwa ambil dadah

MELAKA – Seorang pemimpin politik di Johor yang bergelar Datuk dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas pertuduhan mengambil dadah pada tahun lalu.

Pegawai Rela curi, jual senjata

ALOR SETAR – Seorang pegawai Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) yang juga suspek utama kes kehilangan 26 laras senapang patah milik Rela di Selama, Perak disyaki menjual senjata api yang dicurinya pada harga RM1,000 hingga RM3,000 selaras.

Pekerja ladang didakwa membunuh

KUALA LUMPUR – Seorang pekerja ladang didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas pertuduhan membunuh seorang ahli perniagaan di persimpangan lampu isyarat Danau Kota, Setapak tahun lalu.

Terengganu perkenal Cukai Katil

KUALA TERENGGANU – Kerajaan negeri Terengganu bercadang untuk memperkenalkan Cukai Katil kepada pelancong yang menginap di hotel-hotel di seluruh negeri ini.

Tangisan dari kotak air mineral

PETALING JAYA – Seorang bayi lelaki dipercayai baru dilahirkan ditemui di dalam sebuah kotak air mineral yang ditinggalkan di tepi tangga Flat Flora Damansara di sini kelmarin.

Rencana Utama!»

Turun padang kaji punca pencemaran

PASUKAN UTKFAS turut mendapatkan sampel air dari Sungai Semenyih, Selangor untuk dianalisis.

Varia!»

Sikap individu cabar kreativiti ahli pemasaran

SYARIKAT yang mengungguli konsep one to one marketing pasti akan menguasai kelompok pengguna yang semakin individualistik dalam sesuatu pasaran. – Gambar hiasan

Process time in ms: 16