KESIHATAN

Wajah senget kerana sindrom Parry-Romberg

SEMASA Alivia McKay memasuki usia dua tahun, ibu dan bapa kanak-kanak itu telah membawanya ke hospital bagi membuat pemeriksaan berikutan terdapat bonjolan kecil pada bahagian bawah mata kirinya.

Makan kulit telur mampu legakan sakit tulang

Selain dijadikan baja kompos, kulit telur juga mempunyai kebaikan pada kesihatan jika dimakan.

Kanak-kanak miliki kulit seperti cicak

MALANG bagi seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun apabila terpaksa hidup dengan kulit menggerutu di seluruh tubuhnya.

Kafein undang risiko keguguran

KAJIAN yang dilakukan oleh pakar penyelidik daripada Universiti Ohio, Amerika Syarikat mendapati, pengambilan dua cangkir atau lebih minuman berkafein beberapa minggu sebelum konsepsi dapat meningkatkan risiko keguguran.

Tulang patah setiap kali terbatuk

“KALAU begini baik saya mati sahaja mak.” Begitulah rintihan sayu Muhammad Fahri Asidiq, 11, kepada ibunya, Sri Astati Nursani, 32.

Warna kuning bantu tingkatkan rasa bahagia

TIDAK semua individu mampu mengatasi masalah kemurungan yang dialami. Setiap orang menggunakan cara berbeza untuk melepaskan tekanan yang dirasakan itu.

Gemuk biarpun kerap bersenam

KANAK-KANAK lelaki itu mencapai sehelai baju-T berwarna biru untuk disarungkan pada badannya, namun ia kelihatan cukup ketat dan sendat.

Wanita dilamun cinta miliki ingatan tajam

KAJIAN terbaharu yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik daripada Universiti Abertay, Dundee, Scotland mendapati, wanita yang mempunyai kekasih atau sedang dilamun cinta memiliki daya ingatan lebih baik jika dibandingkan dengan wanita tidak mempunyai kekasih.

Harlequin ichthyosis sindrom kulit ular

KETIKA dilahirkan 33 tahun lalu, doktor menjangkakan Nursit Shaheen hanya mampu bernafas beberapa jam sahaja.

Menangis bantu kurangkan tekanan

MENANGIS tatkala menonton drama di kaca televisyen mahu pun panggung wayang dianggap sebagai satu perkara yang memalukan.

Process time in ms: 16