KESIHATAN

Tidak boleh berjalan selepas digigit nyamuk

MOMO yang sedang bermain bersama ibunya pada petang itu tiba-tiba menggaru paha kirinya yang terasa gatal.

Makan daging berlebihan sebabkan radang

KAJIAN terbaharu yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik dari Hospital Massachusetts, Amerika Syarikat mendapati, individu yang makan daging merah dalam kuantiti yang terlalu banyak berisiko terkena penyakit radang usus.

Urutan fisioterapi penawar pneumonia

SEORANG ibu di Abidjan berdepan detik-detik cemas apabila bayi lelakinya diselamatkan oleh ahli fisioterapi dengan menekan dada dan abdomen untuk memberi bantuan pernafasan bagi memastikan dia terus bernyawa.

Hilang anggota badan kerana meningitis

PADA Sabtu petang awal bulan Mac lalu, Kye Vincent, 8, mengadu dia berasa sakit kepala dan demam panas.

Wanita mengandung perlu elak produk kecantikan

SATU kajian menunjukkan wanita yang mengandung perlu mengelak daripada memakai produk-produk kecantikan kerana sebatian kimia di dalam produk-produk tersebut.

Diserang sawan setiap 18 saat

KETIKA kanak-kanak seusia dengannya sudah mula belajar bercakap dan bertatih, Ethan Gosden pula terpaksa bertarung nyawa sehingga kehidupannya banyak dihabiskan di katil hospital.

Kuaci kurangkan keinginan beronani

KETAGIHAN terhadap onani merupakan suatu masalah kesihatan dan diketahui akan meninggalkan kesan buruk kepada fizikal dan mental seseorang.

Kencing dalam kolam renang boleh mudaratkan kesihatan

kencing di kolam renang sememangnya tabiat yang tidak elok tetapi ia juga turut meninggalkan kesan yang boleh memudaratkan kesihatan.

Pisang tingkatkan kualiti tidur

PISANG diketahui sebagai salah satu buah yang mengenyangkan selain mampu memberi tenaga segera kepada tubuh.

Disleksia masalah gangguan pembelajaran

Lakonan berkesan menerusi watak kanak-kanak lelaki bernama Buntat dalam drama bersiri 7 Hari Mencintaiku yang ditayangkan di TV3 meninggalkan kesan cukup kuat dalam hati kebanyakan penonton.

Rencana Utama!»

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

Penyediaan beg beli-belah guna semula di kaunter juruwang menjadi alternatif kepada pelanggan sekiranya mereka tidak membawa beg beli-belah sendiri.

Varia!»

SESB bangun rantaian bekalan bahan binaan

Pemasaran terus bahan binaan untuk projek SPNB oleh anak syarikatnya dapat memastikan harga jualan kekal pada kadar ditetapkan dan mampu dimiliki golongan sasaran.

[email protected]!

Process time in ms: 16