KESIHATAN

Derita penghidap Sindrom Tachycardia Postural

LAZIMNYA, individu menggunakan barangan penjagaan kecantikan yang mahal dan berkualiti untuk mengatasi masalah kulit pada wajah mereka.

Elak minuman manis bersama makanan tinggi protein

MAKANAN tinggi protein seperti stik, ayam panggang, telur rebus dan kekacang lazimnya menjadi menu makanan golongan lelaki ketika sedang berdiet atau ingin membentuk otot yang kental pada tubuh.

Alah cuaca panas, sejuk

CHARLOTTE BELL, 35, menolak kerusi roda anaknya, Bethany keluar dari rumah. Dia kemudian menurunkan penutup khas yang diperbuat daripada kulit kambing biri-biri bagi mengelakkan anak perempuannya itu terkena terik matahari.

Makanan segera punca nafas berbau

PENGAMBILAN makanan segera bukan sahaja boleh menggemukkan malah kajian terbaharu mendapati, ia juga menyumbang kepada masalah nafas berbau.

Waspada jangkitan penyakit di Tanah Suci

JEMAAH haji berisiko untuk dijangkiti penyakit disebabkan oleh beberapa faktor seperti persekitaran di Tanah Suci (keadaan yang sesak dan cuaca panas) dan keadaan atau penyakit yang menyebabkan lemah sistem imun tubuh seperti diabetes serta lanjut umur.

Wajah separuh berbeza

WANITA tinggi lampai itu tidak akan sesekali me­ninggalkan rumahnya tanpa mengenakan aksesori paling penting baginya iaitu sepasang kaca mata hitam.

Berbasikal berlebihan sebabkan kegagalan buah pinggang

SENAMAN berbasikal dalam gimnasium merupakan antara yang menjadi pilihan khususnya bagi individu yang sibuk bekerja kerana senaman berbasikal menggerakkan kesemua anggota badan secara serentak itu mempunyai banyak manfaat bagi kesihatan.

Desmoplastic melanoma gelaja kanser kulit

SEKITAR tahun 2014, seorang wanita yang juga ibu kepada dua orang cahaya mata terpaksa menerima kenyataan apabila disahkan menghidap sejenis penyakit ganjil yang jarang dihidapi.

Jangan halang anak bermain kotoran

SEKUMPULAN profesor dalam satu kajian yang dijalankan memberitahu, tindakan memakan makanan yang jatuh ke atas lantai oleh kanak-kanak sebenarnya baik untuk membantu membina sistem imunisasi si kecil dengan lebih baik.

Bahaya ekzema atopik hari raya

SEPERTI yang diketahui umum, ekzema atopik yang juga dikenali sebagai atopic dermatitis merupakan sejenis penyakit kulit yang kerap dialami oleh kebanyakan individu di seluruh dunia.

Process time in ms: 31