HORIZON

ayanan umpama menaiki kapal terbang

GERAK geri tubuh wanita berusia 49 tahun itu jelas menggambarkan kegelisahan saat namanya dipanggil oleh pihak pengurusan Dinner In The Sky Malaysia (DITSM) untuk mengambil tempatnya.

Kayuh ‘kereta’ bersama seisi keluarga

SUASANA petang di Putrajaya pada 25 Disember lalu agak redup ekoran awan gelap menyelubungi ruang udara sejak tengah hari, sekali gus menandakan hujan mungkin turun pada bila-bila masa sahaja.

Inap desa berwarna-warni

LELAKI berusia 45 tahun itu tenang menikmati pemandangan indah seni bina Belanda sambil menghirup udara segar desa di depan pintu rumah inap desanya.

Panorama nan indah di Tebing Moher, Ireland

LAWATAN ke Ireland merupakan kesinambungan daripada siri jelajah Eropah saya dan rakan, Nurfarahin Yusof. Kami memilih untuk ke Ireland selepas melawat dua kota metropolitan lain iaitu London dan Paris.

Kembara memburu air terjun Sintok

RIMBA belantara yang sunyi sepi hanya bertemankan unggas dan suara alam bersahutan tiba-tiba dikejutkan dengan deruman 15 buah jentera 4x4 yang terbabit dalam Ekspedisi 4x4 Ke Air Terjun Sintok, Kedah.

Percutian bajet ke Eropah

TAHUN baharu bakal membuka tirai dalam masa dua hari sahaja lagi. Pastinya banyak perancangan yang sudah disusun sepanjang tahun 2107 termasuk agenda percutian mengelilingi dunia.

Manai perturunkan ilmu tawan Tujuh Puncak

Ketika melihatnya dari jauh, terpancar karisma pada lelaki berkemeja putih dan berseluar hitam itu.

Pesona tulip hitam hiasi musim bunga di Switzerland

SEJAK kecil, saya cukup terpesona dengan keindahan Switzerland dan memasang impian untuk menjejakkan kaki ke negara itu.

Hotel Sunway Pyramid berwajah baharu

Pengalaman menginap di sebuah bilik mewah sambil menikmati pemandangan anak-anak kecil bermain air di taman tema dengan ceria amat mengasyikkan. Lebih mengujakan, ia boleh dinikmati di ibu kota tanpa perlu merantau jauh.

Taman tema air baharu di Lembah Klang

RAUT wajah teruja jelas terpancar pada remaja lelaki berusia 19 tahun itu sebaik menjejakkan kaki di taman tema air Bangi Wonderland, Bangi, Selangor.

Rencana Utama!»

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

Penyediaan beg beli-belah guna semula di kaunter juruwang menjadi alternatif kepada pelanggan sekiranya mereka tidak membawa beg beli-belah sendiri.

Varia!»

SESB bangun rantaian bekalan bahan binaan

Pemasaran terus bahan binaan untuk projek SPNB oleh anak syarikatnya dapat memastikan harga jualan kekal pada kadar ditetapkan dan mampu dimiliki golongan sasaran.

[email protected]!

Process time in ms: 31