HORIZON

Berkelah, jamu selera di air terjun

DERUMAN enjin motosikal dan kereta memecah keheningan pagi hujung minggu di sekitar Taman Desa Melor, Hulu Selangor, Selangor.

Menjejak sejarah rantau Baltik

“KENAPA kamu semua datang bercuti ke Baltik pada masa ini, sekarang musim sejuk dan tidak sesuai bercuti disini,” tegur seorang peniaga kafe di Tallinn, Estonia kepada saya dan lapan lagi rakan kembara yang sedang tekun menikmati minuman panas masing-masing di dalam premisnya yang begitu unik.

Andalusia lancar pakej bajet ke Turki

SYARIKAT peneraju pakej umrah dan percutian, Andalusia Travel & Tours Sdn. Bhd. (Andalusia) menyasarkan lebih daripada 1,000 jualan dan pendaftaran bersempena dengan penganjuran Pameran Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA Fair) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur, bermula esok, 17 Mac hingga Ahad, 19 Mac ini.

Rasai pengalaman jadi juruterbang pesawat Boeing

SEAWAL pukul 8 pagi, Zieurr Ismal Naufal Jamalul Nizam, 8, sudah terpacak di hadapan pintu masuk Pusat Simulator Penerbangan Aviax (Aviax) di pusat beli-belah Space U8, Shah Alam, Selangor.

Menjengah keindahan Air Terjun Madakaripura

Air Terjun Madakaripura merupakan salah satu lokasi tumpuan pelancong yang terdapat di wilayah Probolinggo, Jawa Timur, Indonesia.

Cuaca sejuk, kabus tebal menguji kesabaran peserta

PERASAAN menyesal, kecewa dan berputus asa silih berganti menerjah kotak fikiran Camilia Anak Lihos.

Kota Bangkok penuh peninggalan sejarah

DARIPADA aspek sejarah, Thailand boleh dikatakan sebagai sebuah negara yang bertuah.

Skuter MAD mudah dikendalikan

GELORA hati pemuda berusia 29 tahun itu memuncak saat pertama kali mencuba skuter elektrik Mobility Adventure Design (MAD) di depan Hotel Thistle, Port Dickson, Negeri Sembilan.

Menjejak peradaban Islam di Yunnan

TANGGAL 28 April lalu merupakan saat yang paling mengujakan dalam hidup saya.

Taman mini dalam bekas kaca

SAMBIL tangan kanan memegang penyepit besi, anak mata Leow Lee Li, 32, liar memerhatikan bekas plastik berisi batu perhiasan pelbagai bentuk dan warna yang terletak berhampirannya.

Rencana Utama!»

Turun padang kaji punca pencemaran

PASUKAN UTKFAS turut mendapatkan sampel air dari Sungai Semenyih, Selangor untuk dianalisis.

Varia!»

Sikap individu cabar kreativiti ahli pemasaran

SYARIKAT yang mengungguli konsep one to one marketing pasti akan menguasai kelompok pengguna yang semakin individualistik dalam sesuatu pasaran. – Gambar hiasan

Process time in ms: 32