HORIZON

Pamer lebih 40 replika dinosaur

Kegembiraan jelas terpancar pada wajah kanak-kanak lelaki berusia lima tahun itu sebaik tiba di Lanai, Pusat Pelancongan Malaysia (Matic), Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Kembara halal di hotel Al Meroz

SEJAK dahulu lagi, Thailand memang terkenal sebagai destinasi tumpuan pelancong yang tertarik dengan kemeriahannya seperti barangan murah dan aneka makanan tempatan.

Ribuan ‘pejuang’ tawan Genting Highlands

sebaik melepasi kawasan padang golf yang menghijau, bunyi jeritan beberapa orang wanita pasti menarik perhatian ramai.

Smurfs ubah kehidupan penduduk Juzcar

LANDSKAP sebuah perkampungan kecil di selatan Sepanyol berubah wajah menjadi kebiruan selepas kesemua rumah di situ dicat dengan rona biru terang.

Paris kota seindah khabar

KOTA seindah khabar. Itulah ungkapan terbaik bagi menggambarkan keagungan Paris, sebuah kota kosmopolitan yang terkenal dengan Menara Eifel yang menjadi ikon pelancongan dunia.

Kepulauan Mergui cukup memukau

DALAM dunia ini terdapat beberapa lokasi yang boleh dianggap terasing daripada arus pemodenan. Salah satunya ialah Mergui Archipelago atau Kepulauan Mergui, Myanmar.

Rentapan ‘si sepit biru’ jadi igauan

remaja berusia 13 tahun itu melihat jam tangan yang dipakainya. Apabila jam tepat menunjukkan pukul 2.45 petang, Muhammad Syakir Saad segera meminta izin daripada kedua-dua ibu bapanya untuk keluar rumah.

Kolam mandi kanak-kanak pertama DBKL

PADA hari itu, Jatai Mohd. Jasmen berhajat untuk membawa isteri dan tiga orang anaknya bersiar-siar selepas waktu kerja.

Tasik Issyk-Kul aset pelancongan Kyrgyzstan

KYRGYZSTAN, sebuah negara yang terletak di tengah-tengah benua Asia sememangnya mempunyai keistimewaan tersendiri.

Rakaman ilustrasi 3D kelihatan hidup

SEBAIK memasuki pintu utama untuk ke ruang galeri, anak mata Juliza Azlizan Husin, 33, tertumpu kepada satu sudut yang menempatkan sebuah bilik bersaiz kecil yang terletak tidak jauh dari situ.

Rencana Utama!»

Kuasa trending, kualiti drama Melayu

PENONTON pada masa kini mula disajikan dengan banyak karya bersifat ringan atau santai, berbanding sarat nilai kehidupan seperti yang pernah terjadi sekitar tahun 90-an dahulu.

Varia!»

Fatihah Frozen Food semakin dikenali ramai

FATIHAH bersama anak-anaknya, Hamizah (kanan) dan Hazirah ketika berbincang mengenai perancangan syarikat milik mereka.

Process time in ms: 31