HORIZON

Kreativiti landskap tarikan utama pengunjung ke Spritzer Ecopark

SEBAIK tiba di taman rekreasi Spritzer Ecopark, mata penulis tertancap melihat kehijauan dan panorama indah kawasan berbukit yang ditumbuhi pokok pelbagai spesies itu.

Menghirup udara nyaman kota Bandung

PERCUTIAN kali ini membawa saya dan keluarga mengunjungi Bandung iaitu sebuah bandar besar di Jawa Barat, Indonesia.

Bermain salji di tapak sukan bertaraf dunia

SELEPAS membeli tiket untuk menaiki kereta kabel Aiguille du Midi dengan harga 17.5 euro (RM82.25) seorang, Nor Amarlina Ramlee bersama lima rakannya bergegas ke satu lokasi untuk menunggu giliran ke puncak Mont Blanc, Perancis.

Ikan hiasan warnai Port Dickson

SEBAIK tiba di Pusat Ikan Hiasan Port Dickson (PIH PD), Batu 7, Jalan Pantai, Teluk Kemang, Port Dickson, Negeri Sembilan, kegembiraan jelas terpancar pada wajah kanak-kanak lelaki berusia lima tahun itu.

Menikmati panorama senja di Perth

PADA April lalu, penulis bersama kawan-kawan berkesempatan melancong ke Perth, Australia selama lima hari.

Pamer lebih 40 replika dinosaur

Kegembiraan jelas terpancar pada wajah kanak-kanak lelaki berusia lima tahun itu sebaik tiba di Lanai, Pusat Pelancongan Malaysia (Matic), Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Kembara halal di hotel Al Meroz

SEJAK dahulu lagi, Thailand memang terkenal sebagai destinasi tumpuan pelancong yang tertarik dengan kemeriahannya seperti barangan murah dan aneka makanan tempatan.

Ribuan ‘pejuang’ tawan Genting Highlands

sebaik melepasi kawasan padang golf yang menghijau, bunyi jeritan beberapa orang wanita pasti menarik perhatian ramai.

Smurfs ubah kehidupan penduduk Juzcar

LANDSKAP sebuah perkampungan kecil di selatan Sepanyol berubah wajah menjadi kebiruan selepas kesemua rumah di situ dicat dengan rona biru terang.

Paris kota seindah khabar

KOTA seindah khabar. Itulah ungkapan terbaik bagi menggambarkan keagungan Paris, sebuah kota kosmopolitan yang terkenal dengan Menara Eifel yang menjadi ikon pelancongan dunia.

Stailo!»

Angkat seni fesyen di rantau Asean

Khampee LAKSANOSURANG (dua dari kanan) dari Thailand ketengahkan rekaan pakaian menggunakan elemen batik selatan Thailand.

Process time in ms: 16