HIBURAN

Jiwa jantan Farid dan Bront

FARID KAMIL dan Bront Palarae, dua aktor yang sering menjadi sandaran kepada retorik sesebuah filem. Populariti, kredibiliti lakonan dan kuasa tarikan milik dua nama itu merupakan pakej dan tuntutan yang harus ada dalam sesebuah karya komersial. Berikan mereka apa sahaja karakter dan hasil yang dipersembahkan, jarang mengecewakan.

Artis veteran dapat kasut tajaan

SERAMAI 55 orang artis veteran terpi­lih untuk menerima penajaan kasut yang bernilai RM34,000 daripada sebuah jenama kasut untuk kesihatan, Medifeet. Penyampaian tajaan itu disampaikan kepada Yayasan Artis Veteran Malaysia apabila salah seorang artis veteran, pelawak Hamid Gurkha bekerjasama dengan mereka untuk promosi produk tersebut.

Pihak penganjur tidak profesional – Raja Azmi

Setelah dilarang untuk mengadakan pertemuan bersama pelajar di Universiti Islam Antarabangsa (UIA), Gombak, Selangor pada 18 Oktober lalu, penerbit filem dan penulis novel sensasi, Raja Azmi sekali lagi menerima nasib yang sama apabila penyertaannya untuk memberi ceramah sempena ArtFest iaitu satu festival seni di Universiti Teknologi Mara (UiTM) baru-baru ini dibatalkan.

Pesona!»

Jalani hidup sebagai penghidap kanser

ujian mamogram perlu dilakukan golongan wanita setahun sekali terutama yang berumur 40 tahun ke atas. – Gambar hiasan

Varia!»

Berhutang dalam Islam

ISLAM tidak melarang umatnya berhutang tetapi perlu melalui kontrak yang berlandaskan syarak.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15