HIBURAN

Tentang sahabat dan sinema Malaysia

JUDUL Terbaik Dari Langit atau Nova untuk pasaran antarabangsa asalnya dimulakan dengan ‘niat’ Bikin Filem yang digunakan sebagai judul dalam pembikinan. Kosmo! sempat singgah ke salah sebuah lokasi penggambaran filem berkenaan sewaktu proses penggambaran dijalankan di Ipoh, Perak sekitar tahun lalu. Mengingat kembali bicara yang pernah dirakamkan, semangat berkobar-kobar pelakon-pelakon yang ditemui dahulu sudah memberi isyarat bahawa ada sesuatu yang bermakna sedang mereka usahakan.

Disaman JPJ, salah tetap salah – Sam

UNDANG-UNDANG tetap undang-undang. Ekoran kes saman yang dikenakan ke atas ibu kepada pelakon Shaheizy Sam, Khaty Fauziah oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) minggu lalu di lebuh raya Duke kerana penggunaan plat pendaftaran kenderaan yang tidak menepati spesifikasi yang dibenarkan, Sam mengakui dia akur dengan tindakan tersebut.

Rencah unik Perempuan Politikus Melayu

JIKA menyebut perkataan teater, pastinya pemikiran dan pemahaman orang ramai menjurus kepada satu persembahan dalam sebuah panggung dan para penonton pula hanya terpaku di tempat duduk masing-masing menyaksikan pementasan di depan mata.

Infiniti!»

Perabot daripada kayu pain terpakai

KAYU pain disimpan rapi di dalam bengkel untuk mengekalkan ketahanannya sekali gus tidak mudah rosak.

Varia!»

Melahirkan jutawan bidang penternakan

SITI FATONAH (dua dari kanan) bersama Mohamad Jamil (dua dari kiri) di hadapan Akedemi Usahawan MJ Fatonah di Bestari Jaya, Kuala Selangor, Selangor.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15