GENK

Rara lebih berani, hidup berdikari di tempat orang

“DESTINASI pertama pengembaraan solo saya adalah di Siem Reap, Kemboja iaitu pada tahun 2014.

Natasha Ezzra pernah retak kaki

MELIHAT kepada perwatakan serta raut wajahnya yang lemah lembut pasti tiada siapa yang menduga bahawa Natasha Ezzra Abu Bakar, 26, merupakan seorang atlet lawan pedang yang mewakili negara di pentas antarabangsa.

Peluang pelajar menyelami dunia sebenar industri media

DARI jauh kelihatan seorang gadis bertubuh genit sedang petah berbicara di hadapan sebuah kamera lensa refleks tunggal digital (DSLR). Dia yang sedang melakukan gaya lapor berdiri (stand upper) menyampaikan laporan mengenai kemeriahan suasana program yang terdapat di situ. Siti Zulaikha Mat Ali, 23, atau lebih dikenali sebagai Siti Zulaikha cukup mesra bila disapa. Dia bersama rakan-rakannya yang lain terlibat dalam program #MCLive 2.0 yang diadakan di Dewan Sri Budiman, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Kecekalan masyarakat tempatan bangunkan semula Aceh

PADA 26 Disember 2004 menjadi tarikh yang dikenang sebahagian besar masyarakat di dunia terutamanya di Aceh, Indonesia.

Ekspo dagang buka peluang niaga lebih luas kepada usahawan

KUALA LUMPUR – Para pemilik perniagaan perlu terus melakukan promosi secara berterusan terutamanya dengan melibatkan diri dalam karnival jualan atau ekspo dagang dalam keadaan ekonomi yang semakin mencabar kini.

Personaliti diri bentuk kerjaya individu

“MELALUI program yang dianjurkan ini, ia sedikit sebanyak membantu saya mengenali personaliti diri sendiri dalam memilih bidang pekerjaan yang selaras dengan minat saya.

Kreativiti pelajar cipta inovasi kitar semula

INOVASI merupakan pemacu utama dalam mewujudkan peluang baharu bagi menghasilkan nilai yang lebih tinggi untuk kepentingan masyarakat dari segi sosial dan ekonomi.

Cakna isu semasa tambah nilai graduan

CAKNA tentang isu semasa ada faedahnya. Penulis masih ingat, beberapa tahun yang lalu penulis mendapat tip supaya memperbanyakkan bacaan akhbar, majalah dan mendengar siaran berita yang disiarkan di televisyen serta radio sebagai sumber untuk mengayakan pengetahuan tentang isu semasa.

Konservator rawat, pelihara artifak di muzium

SEBAIK melangkah ke mana-mana muzium sama ada dalam mahupun luar negara, perasaan teruja serta kagum melihat pelbagai artifak peninggalan warisan terdahulu, pasti terbit dalam sanubari setiap pengunjung.

Mahasiswa UM mendalami budaya masyarakat China

“MENUNTUT ilmu biarlah sampai ke negara China.”

Rencana Utama!»

Budayakan tabiat melestari alam sekitar

Penyediaan beg beli-belah guna semula di kaunter juruwang menjadi alternatif kepada pelanggan sekiranya mereka tidak membawa beg beli-belah sendiri.

Varia!»

SESB bangun rantaian bekalan bahan binaan

Pemasaran terus bahan binaan untuk projek SPNB oleh anak syarikatnya dapat memastikan harga jualan kekal pada kadar ditetapkan dan mampu dimiliki golongan sasaran.

[email protected]!

Process time in ms: 31