GENK

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

SEJAK dari tadi Muhammad Izzlan Shazuan Mohamad Fadzil, 16, tekun mengergaji pokok buluh yang tersusun rapi di hadapannya.

Bakat luar biasa remaja autisme

PERTEMUAN dengan penghidap autisme, Wan Jamila Wan Shaiful Bahri, 15, di kediaman keluarganya di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor baru-baru ini berjalan lancar meskipun remaja itu tidak banyak berbicara.

Pelajar UUM tabur bakti di Pendang

BAK kata pepatah, jauh berjalan, luas pemandangan. Begitulah pengalaman yang dilalui seramai 40 pelajar Universiti Utara Malaysia (UUM) yang menyertai program Bakti Siswa (Baksis) anjuran Persatuan Mahasiswa Anak Terengganu Universiti Utara Malaysia (Permata UUM) baru-baru ini.

Item koleksi terhad hobi lumayan

FESYEN pakaian jalanan bukan sesuatu yang asing dalam kalangan generasi muda di negara ini.

Jiwa murni Mohd. Daud menyantuni masyarakat dunia

SITUASI tidak menentu yang berlaku di seluruh dunia pada ketika ini telah menuntut banyak pihak campur tangan bagi melaksanakan pelbagai tindakan.

Turun padang bantu golongan kurang bernasib baik

SEAWAL pukul 8 malam, seorang warga emas yang hanya mahu dikenali sebagai Masrin, 63, sudah bersiap dengan memakai baju batik warna biru dan berseluar slack hitam.

Warga UniMAP tabur bakti di Kemboja

SELEPAS kejayaan Kembara Khidmat Masyarakat di Thailand tahun lalu, mahasiswa Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) sekali lagi merangka program sama tahun ini di Kemboja.

Visi Hwei Xian dalam sukan dodgeball

SUKAN dodgeball boleh dianggap antara sukan bertaraf dunia yang baru bertapak di negara ini.

Platform sukarelawan beri kepuasan peribadi

Riak wajah gadis berasal dari Negeri Sembilan itu tidak pernah lekang mengukir senyuman. Bahkan, bahasa tubuh gadis berusia 25 tahun itu, sama sekali tidak menunjukkan tanda-tanda kepenatan mengharungi perjalanan jauh untuk mengerah keringat melakukan kerja-kerja amal.

Tingkatkan disiplin dan kecergasan diri

DENGAN iringan muzik yang dimainkan menggunakan beberapa peralatan khas, Vijay Sundaresen, 18, mengatur langkah secara perlahan sambil menggerakkan keseluruhan badannya ke kiri dan ke kanan sambil kaki dan tangannya turut dihayun mengikuti rentak muzik.

Stailo!»

Angkat seni fesyen di rantau Asean

Khampee LAKSANOSURANG (dua dari kanan) dari Thailand ketengahkan rekaan pakaian menggunakan elemen batik selatan Thailand.

Process time in ms: 31