GENK

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

SELEPAS mendapat maklumat tentang program Usahawan Artis Seni Muda (YAE) yang dilaksanakan oleh Balai Seni Negara (BSN), Kuala Lumpur sekitar bulan April lalu, Muhammad Afiq Othman, 29, tidak berfikir panjang.

Alumni UUM tabur bakti di Tanjung Dawai

SEJAK dahulu lagi, universiti sentiasa dipandang tinggi oleh masyarakat kerana fungsinya sebagai gedung ilmu.

Baik pulih telefon di depan pelanggan

ALUNAN muzik daripada pembesar suara komputer riba kedengaran cukup rancak dan mengasyikkan. Namun, pemuda itu langsung tidak terkesan. Dia tetap khusyuk meneruskan tugas membaiki telefon pintar di hadapannya.

Bantu pembelajaran murid pedalaman Sabah menerusi cerita rakyat

CERITA rakyat dalam sistem pembelajaran Bahasa Melayu seperti Si Tanggang, Bawang Putih Bawang Merah, Sang Kancil dan sebagainya memang banyak diselitkan dalam silibus pendidikan sekolah rendah.

Komited lahir graduan berciri holistik

SELEPAS mendaftar masuk sebagai pelajar baharu Universiti Malaya (UM) di Kolej Kediaman Raja Dr. Nazrin Shah atau lebih dikenali sebagai Kolej Kediaman ke-12 pada 3 September lalu, perasaan Mohd. Muazzam Mifzal Najarudin, 20, begitu seronok.

Mahasiswa UPM dekati budaya jiran serumpun

MALAYSIA dan Indonesia mempunyai sejarah hubungan panjang yang terjalin dengan nilai sepunya dari sudut rumpun bangsa, budaya dan agama di bawah tamadun Melayu di rantau ini.

Mahu jadi pelajar berdisiplin

SOALAN:

Hungryghost Custom Inc ubah suai tiga buah motosikal sebulan

BUNYI bising mesin-mesin berselang-seli memenuhi ruang premis bengkel motosikal yang terletak di Saujana Puchong, Puchong, Selangor itu.

Menjejak flora, fauna di Gunung Nuang

KEHIDUPAN harian sebagai mahasiswa di Universiti Malaya (UM) yang berada di tengah-tengah hiruk-pikuk ibu kota kerap kali mendesak mereka untuk mencari ketenangan diri.

Kuasai empat jenis seni bela diri

PERTEMUAN dengan petinju profesional sukan seni tempur campuran (MMA) negara, Saiful Merican atau nama sebenarnya, Khairul Anuar Rusli, 29, yang dirancang pada Jumaat lalu berjalan lancar.

Varia!»

Bongkar sejarah Perang Naning

SHA HANIM menunjukkan buku keempat yang dihasilkannya berjudul Cincin di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Process time in ms: 31