RUANG

Patung beruang ceriakan kafe

BANDAR Subang Jaya khususnya di SS15 cukup terkenal sebagai laman gastronomi buat pecinta makanan. Lambakan kafe dengan cetusan idea dan konsep tersendiri dapat dilihat mewarnai kawasan berkenaan.

Cita rasa moden dengan rona putih dan hijau

SIAPA sangka, kerjaya sebagai perunding perkahwinan boleh memberikan inspirasi dalam mendapatkan idea untuk menghias kediaman hingga ia kelihatan cukup memukau.

Citarasa Inggeris Klasik warnai kediaman suri rumah

BAGAIKAN berada di taman yang dihiasi dengan kuntuman bunga-bungaan, begitulah perasaan yang dialami oleh kru Jurnal tatkala kaki melangkah masuk ke ruang kediaman milik Intan Rohani Mohamed Ali.

Teres dua tingkat berkonsepkan minimalis Scandinavia

HOBI menghias dan berkongsi hasil dekorasi kediaman di laman sosial memberi peluang buat kru Jurnal untuk mengintai kediaman milik pasangan suami isteri Khairul Anam Mohd. Huri, 30, dan Lina Izzati Abd. Rahim, 28, yang terletak di Sungai Jawi, Pulau Pinang.

Estetika kasual Kopimeo

LAMBAKAN kafe berkonsep hipster di Shah Alam, Selangor ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Kafe Kopimeo antara yang boleh dilihat mengambil sedikit konsep tersebut untuk diketengahkan dalam dekorasi premisnya.

BEAM pilih konsep industri

AROMA kopi panas sudah mula terhidu tatkala kru Jurnal tiba di lokasi yang menghiasi kolum Ruang minggu ini. Selesai memarkir kereta, langkah kaki dihayun menuju ke pintu masuk utama kafe BEAM.

Sentuhan moden kontemporari pilihan usahawan muda

BERBEKALKAN impian dan cita-cita yang tinggi mendorong pemuda itu berusaha keras untuk mencapai impian memiliki sebuah kediaman mewah dan serba lengkap.

Rumah kampung konsep moden

PERJALANAN yang mengambil masa hampir satu jam dari Kuala Lumpur ke Kampung Rinching Hilir, Selangor, tidak terasa tatkala kenderaan yang dipandu membelok masuk ke sebuah kawasan perkampungan.

Stailo!»

Angkat seni fesyen di rantau Asean

Khampee LAKSANOSURANG (dua dari kanan) dari Thailand ketengahkan rekaan pakaian menggunakan elemen batik selatan Thailand.

Process time in ms: 31