RUANG

Ekletik British gaya Hotel Cosmo

TERLETAK di bandar raya Kuala Lumpur yang kaya dengan nilai sejarah dan warisan, Hotel Cosmo ada keunikan tersendiri yang ingin ditampilkan kepada pengunjungnya.

Dekorasi Inggeris klasik pilihan Kafe Neka

BIARPUN waktu makan tengah hari sudah lebih setengah jam berlalu, kawasan SS15 yang terletak di Subang Jaya, Selangor itu masih penuh dengan orang ramai yang mungkin masih belum selesai menjamu selera.

Suntikan Inggeris klasik dalam kediaman moden

SUNTIKAN elemen ala Inggeris barangkali sudah biasa didengari terutama bagi pemuja hiasan dekorasi yang inginkan kediaman mereka kelihatan eksklusif dengan sentuhan ala vintaj.

Hias SOHO dengan konsep moden Inggeris

IBARAT berada dalam suit hotel mewah di Eropah. Itulah gambaran pertama kru Jurnal ketika melangkah masuk ke kediaman milik Mell Amelia Mohd. Shafer, 39, yang terletak di Shah Alam, Selangor ini.

Adunan cita rasa moden klasik

SENTUHAN teliti pemilik dalam menata rias kediaman dapat dilihat sebaik melangkah masuk ke pintu pagar banglo tiga tingkat milik pasangan suami isteri, Datuk Seri Mohd. Suparadi Md. Noor dan Datin Seri Siti Noor Asikin Muhammad yang terletak di Ampang Jaya, Selangor.

Feeka tawar suasana elegan dan urban

TIDAK sukar mencari kafe bagi ruangan dekorasi kali ini memandangkan ia terletak di Bukit Bintang yang merupakan kawasan segi tiga emas kota Kuala Lumpur.

Gabungan ala Inggeris dalam rona pastel

HASRAT untuk kru Jurnal mengintai dekorasi kediaman milik sepasang suami isteri di Bandar Rinching, Semenyih, Selangor disambut baik. Mereka menyambut penulis dengan hati terbuka meskipun diterjah pada hari cuti hujung minggu.

Dekorasi rumah bertemakan Scandinavia

BERSIH dan kemas. Hanya itu yang mampu diungkapkan sebaik daun pintu apartmen yang terletak di Sentul, Kuala Lumpur itu dikuak oleh pemilik, Tengku Syamimi Tuan Abdul Rahman, 31.

Santai, klasik pilihan Kafe Tujoh

SELESAI sahaja meletakkan kereta di hadapan sebuah taman permainan, kru Jurnal berjalan kira-kira 50 meter sebelum tiba di kafe yang dicari.

Sentuhan dekorasi Scandinavia moden

MINAT dan kesungguhan terhadap hiasan dalaman bukan penghalang bagi seseorang itu untuk menyampaikan idea mereka walaupun tidak pernah mengikuti apa-apa kursus dengan bidang berkaitan.

Rencana Utama!»

Agenda berbuka, bertarawih di masjid

ORANG ramai boleh merasai pengalaman berbuka puasa bersama pelancong di Masjid Putra, Putrajaya.

Varia!»

CJ Wow Shop penuhi keperluan pengguna

Yang HYUN (tiga dari kanan) bersama barisan penaja menunjukkan hadiah utama selepas melancarkan kempen jualan Serikan Ramadan dan Raya Bersama Wow di Seputeh, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Process time in ms: 16