RUANG

Feeka tawar suasana elegan dan urban

TIDAK sukar mencari kafe bagi ruangan dekorasi kali ini memandangkan ia terletak di Bukit Bintang yang merupakan kawasan segi tiga emas kota Kuala Lumpur.

Gabungan ala Inggeris dalam rona pastel

HASRAT untuk kru Jurnal mengintai dekorasi kediaman milik sepasang suami isteri di Bandar Rinching, Semenyih, Selangor disambut baik. Mereka menyambut penulis dengan hati terbuka meskipun diterjah pada hari cuti hujung minggu.

Dekorasi rumah bertemakan Scandinavia

BERSIH dan kemas. Hanya itu yang mampu diungkapkan sebaik daun pintu apartmen yang terletak di Sentul, Kuala Lumpur itu dikuak oleh pemilik, Tengku Syamimi Tuan Abdul Rahman, 31.

Santai, klasik pilihan Kafe Tujoh

SELESAI sahaja meletakkan kereta di hadapan sebuah taman permainan, kru Jurnal berjalan kira-kira 50 meter sebelum tiba di kafe yang dicari.

Sentuhan dekorasi Scandinavia moden

MINAT dan kesungguhan terhadap hiasan dalaman bukan penghalang bagi seseorang itu untuk menyampaikan idea mereka walaupun tidak pernah mengikuti apa-apa kursus dengan bidang berkaitan.

Banglo jadi rumah perkahwinan

KEDIAMAN sendiri merupakan antara lokasi popular pilihan pengantin untuk melangsungkan majlis perkahwinan. Bagaimanapun, tidak semua mahu berbuat demikian kerana memikirkan faktor kekemasan serta kebersihan rumah sebelum, semasa dan selepas majlis.

Konsep kolonial taruhan Chocha Foodstore

BANGUNAN-BANGUNAN di Jalan Petaling, Kuala Lumpur sememangnya cantik selain majoritinya masih mengekalkan struktur serta hiasan dalaman era 1960-an yang mempunyai tarikan yang tersendiri.

Process time in ms: 31