Sehubungan itu, produk bagi menguruskan badan hadir dalam pelbagai bentuk seperti pil, serbuk bancuhan mahupun uncang.

Namun begitu, hasil daripada lambakan produk tersebut di pasaran, mula tersebar berita tidak enak untuk didengari seperti penggunaan bahan terlarang ataupun ketidakberkesanan yang boleh mengancam nyawa pengguna.

Hal demikian menyebabkan Suhaili Salleh, 25, tekad menghasilkan produk kawalan berat badan menggunakan bahan-bahan semula jadi yang selamat bagi pengguna dalam negara.

Didaftarkan di bawah syarikat Olathe Apothecary Resources, Suhaili menghasilkan produk unik LuSlimLaBeb yang dipercayai mampu mengawal berat badan dengan menggunakan 100 peratus bahan herba, sesuai bagi penggunaan orang ramai tidak kira tua mahupun muda.

"LuSlimLaBeb merupakan produk kawalan berat badan yang ditawarkan dalam bentuk uncang teh herba dan ia diformulasikan daripada 13 jenis herba. Antara bahan yang digunakan adalah halia, serai, daun pudina, beri Hawthorn serta daun teratai.

"Produk ini juga ditawarkan dalam dua jenis iaitu Morning Boost bagi pengambilan waktu pagi berpaket merah dan Evening Doze Off yang sesuai bagi pengambilan sebelum tidur berwarna kuning.

"Kedua-duanya tidak memerlukan orang ramai untuk berbelanja besar malah ia selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan," katanya kepada Aura Juita baru-baru ini.

Menceritakan bahawa dirinya sendiri pernah mengalami masalah berat badan sebelum terhasilnya LuSlimLaBeb, menurut Suhaili, produknya itu sesuai diamalkan oleh rakyat Malaysia yang dilihat kerap mengamalkan pemakanan tidak sihat ekoran jadual kerja yang sangat sibuk.

"Rakyat Malaysia jelas tidak mempunyai masa untuk bersenam dan hal itu membuatkan mereka sukar untuk menurunkan berat badan secara teratur bahkan masing-masing tidak mengambil berat tentang masalah tersebut.Produk Morning Boost sesuai untuk diamalkan pada waktu pagi.

"Bertindak sebagai alternatif buat mereka yang tidak mempunyai masa untuk bersenam, LuSlimLaBeb sangat sesuai kerana turut diperkaya dengan vitamin yang baik untuk tubuh badan," katanya.

Jelasnya, setiap peket LuSlimLaBeb mengandungi 10 uncang yang mampu bertahan selama 10 hari penggunaan dan berharga RM39 setiap satu pek.

Namun, bagi orang ramai yang inginkan potongan harga lebih menarik, mereka boleh mencuba set 30 hari yang menawarkan tiga pek Morning Boost serta tiga paket Evening Doze Off pada harga RM194 sahaja.