Konsert tersebut juga bakal menggabungkan empat ahli kumpulan In-Team iaitu Syam, Amin, Syah dan Rahim bersama bekas anggota, Suhaimi.

Dijadualkan bakal mempersembahkan sekitar 15 buah lagu hit mereka, konsert tersebut akan berlangsung pada 14 September depan di Dewan Jubli Perak, Kota Bharu, Kelantan.

Acara yang dianjurkan oleh Karya Mosus itu bukan sahaja bertujuan untuk mengembalikan era kegemilangan muzik nasyid kepada khalayak, tetapi ia juga salah satu medium dakwah kepada masyarakat.

Konsert yang akan bermula pada pukul 9 malam itu turut dijadikan sebagai penghargaan buat peminat yang terus memberi sokongan kepada kumpulan In-Team sejak lebih dua dekad mewarnai industri hiburan tanah air.

“Saya berasa teruja dan gembira apabila diberi peluang untuk bersama rakan-rakan lain berkongsi pentas dan menghiburkan peminat yang selama ini teguh memberi sokongan.

“Insya-Allah, pada konsert tersebut, kami akan berusaha untuk menghiburkan penonton di samping menyuntik elemen nasihat dan dakwah,” kata Suhaimi yang meninggalkan kumpulan tersebut sekitar tahun 2006 bagi meneruskan kerjaya solo.

Tiket konsert dijual pada harga RM100 (Gold), RM50 (Silver) dan RM20 (Bronze) menerusi laman rasmi akaun Facebook Konsert Reuniteam atau hubungi talian 010-276 9675 (Mohd.) serta 019-994 5993 (Afnan).

Peminat dinasihatkan agar membuat tempahan tiket lebih awal kerana tempat duduk terhad kepada 900 orang penonton.